10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO. Prefectul de Argeş a semnat revocarea lui Nicolescu de la şefia...

VIDEO. Prefectul de Argeş a semnat revocarea lui Nicolescu de la şefia CJ

UPDATE: Prefectul judeţului Argeş a semnat, luni, revocarea şefului CJ Argeş, Constantin Nicolescu, condamnat pentru conflict de interese, conform B1 TV.

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/a4b2814c09934df41704f680eb043ffb/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Prefectul judeţului Argeş nu l-a demis, încă, pe Constantin Nicolescu (PSD), din fruntea Consiliului Judeţean, deşi acesta este condamnat definitiv pentru conflict de interese, printr-o decizie a ÎCCJ. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, s-a întors, vineri, la locul său de muncă, după două săptămâni de concediu. Aşa sună titlul şi lead-ul unei ştiri din presa locală, după ce, vineri, Nicolescu şi-a reocupat biroul din sediul CJ.

Nimic mai firesc, chiar dacă în 11 februarie, televiziunile titrau pe breaking-news că Nicolescu şi-a pierdut mandatul fiind condmnat definitiv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Agenţia Naţională de Integritate (ANI), instituţia care a documentat cazul şi a câştigat în instanţă, a trimis în 18 februarie documentaţia către Prefectura Argeş, abilitată de lege să opereze demiterea preşedintelui CJ.

Prefectul Judeţului, Constantin Soare (oficial funcţionar public, neoficial propus de PNL n.r.) nu a folosit documentele de la ANI şi a spus că are nevoie de date suplimentare. El a invocat faptul că instituţia sa nu a fost parte în proces şi, din acest motiv, instanţa supremă nu a transmis Prefecturii motivarea deciziei în cazul Nicolescu. Soare a trimis o solicitare către secretarul general al judeţui, Viorica pentru emiterea unui referat privind motivele legale de încetare a mandatului, în baza căruia să emită un ordin prin care constată încetarea mandatului. Însă, secretarul general al judeţului este un funcţionar aflat în subordinea lui Nicolescu, şi rezultatul a fost previzibil. “Documentaţia de la ANI nu are valoare de lege, noi am răspuns în spiritul legii. Secretarul judeţului a înaintat documentul oficial prin care spune că nu poate să întocmească acel raport, întrucât în lege nu este specificat acest lucru”, a spus Florin Tecău, vicepreşedintele CJ Argeş.

Procedura declanşată de prefectură nu se opreşte aici, Constantin Soare anunţând că vrea puncte de vedere de la Ministerul Afacerilor Interne şi de la cel al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

 

Avertismentul ANI

Preşedintele ANI, Horia Georgescu, atrage însă atenţia că legea menţionează că prefectul este obligat să pună în aplicare decizia ÎCCJ, în caz contrar fiind pasibil de sancţiuni. “Motivarea (invocată de prefect n.r. ) nu are relevanţă. În astfel de cazuri, decizia ICCJ menţine un raport al ANI sau, dimpotrivă, spune că nu e adevarat. Noi am susţinut că este un conflict de interese, deci, practic, Instanţa Supremă nu face decât să confirme acest lucru. Deciziile definitive ale Inaltei Curţi sunt de strictă aplicare şi intră în atribuţiile Prefectului care, în conformitate cu Legea 176/2010, trebuie să emita ordinul de revocare din funcţie. Mai mult decât atât, nerespectarea unei decizii definitive şi irevocabile reprezintă infracţiune şi se sancţionează ca atare”, a declarat Horia Georgescu.

ANI invocă articolul din legea sa de funcţionare potrivit căruia “fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate sau de conflict de interese constituie temei pentru eliberarea din funcţie ori, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective”.

Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a fost declarat în conflict de interese de judecătorii ÎCCJ, decizia din 11 februarie fiind definitivă. ÎCCJ confirmat acuzaţiile ANI,  potrivit cărăra Nicolescu este în conflict de interese din cauză că a aprobat încheierea de contracte între societăţi comerciale la care este acţionar cu instituţii aflate în subordinea CJ Argeş.

 

 

 

 

 

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Regele Charles își reia activitățile publice. “A înregistrat progrese încurajatoare în tratamentul împotriva cancerului”, afirmă medicii

Regele Charles al Marii Britanii va reveni săptămâna viitoare la îndatoririle publice pentru prima dată de când a fost diagnosticat cu cancer. Acesta face...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă