21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportVIDEO. Premierul Sorin Grindeanu: Nu am fost audiat în dosarul OUG 13

VIDEO. Premierul Sorin Grindeanu: Nu am fost audiat în dosarul OUG 13

Premierul României, Sorin Grindeanu, a discutat, într-un interviu la Radio Europa FM, despre situația economică a țării în contextul majorării salariilor și a avertismentelor Comisiei Europene privind deficitul bugetar, despre reforma Educației și a Administrației Publice, dar și despre lupta anticorupție și înzestrarea Armatei.

"Tot ceea ce înseamnă activitatea DNA, ține de atribuțiile ministrului Justiției. Haideți să vedem rezultatele evaluării pe care domnul Tudorel Toader o va prezenta miercuri", a declarat șeful Executivului. 

Întrebat dacă a fost audiat în cazul dosarului Ordonanței 13, premierul a negat, adăugând că s-ar fi aflat dacă și numele lui ar fi apărut pe listele procurorilor DNA. 

"Nu am fost audiat în dosarul OUG 13. Ordonanța nu a apărut peste noapte, a fost și o dezbatere publică la nivelul ministerului Justiției. Da, am citit textul. E normal să citești ce ai pe ordinea de zi înainte de ședința de Guvern. Știam că OUG 13 va intra pe ordinea de zi", a mai adăugat Grindeanu.

În ceea ce privește domeniul economic, premierul Grindeanu susține că îngrijorările ministrului Finanțelor sunt nejustificate, adăugând că Executivul său a luat măsurile ale căror efecte benefice se vor vedea lunile următoare.

"Am luat măsuri în aceste luni prin care am crescut pensiile și salariile. Măsurile se vor vedea în perioada următoare. AM dat măsuri pentru emdiul de afaceri, iar datele pe care le avem, nu mă fac să fiu pesimist", afirmă Grindeanu.

Grindeanu a lămurit și situația privind bugetul Armatei, afirmând că își dorește ca investițiile în acest domeniu să se reflecte în industria națională.

"Îmi doresc ca fondurile din Apărare să fie folosite la nivel național pentru a se vedea aici efectele. După-amiază am o întâlnire cu ministrul Apărării și cu ministrul Economiei. Îi voi ruga să îmi prezinte planurile lor pe acest an, ca parte a strategiei naționale și a strategiei comune NATO. Interesul nostru ca mare parte din bani este să fie folosiți în industria națională, să o revigorăm", a afirmat șeful Executivului.

Întrebat dacă și-a pregătit vesta de salvare așa cum i-a sugerat fostul premier Victor Ponta, Sorin Grindeanu a menționat că, dincolo de metafore, treaba lui este să conducă o echipă de conducere eficientă, adăugând că este mulțumit de echipa actuală. 

"Dincolo de aceste metafore cu veste de salvare și undițe, treaba mea este să conduc echipa, să mă ocup de fonduri europene. Eu sunt extrem de mulțumit de cei pe care îi conduc", a conchis șeful Cabinetului Grindeanu. 

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă