8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO - Ponta: România, în prima linie în lupta cu teroriştii

VIDEO – Ponta: România, în prima linie în lupta cu teroriştii

România se află în prima linie în lupta neconvențională a țărilor occidentale cu teroriştii care ucid oameni nevinovați, a declarat, marți premierul Victor Ponta la ceremonia ridicării în grad de sublocotenent a absolvenţilor promoţiei 2014 ai Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu.

Potrivit Mediafax, în discursul ţinut la ceremonie, Ponta i-a felicitat pe absolvenţi şi a spus că Guvernul va trebui să le asigure locuri de muncă.

"1.400 de tineri devin membri ai Armatei Române şi aceasta este datoria oricărui Guvern, de a vă asigura locuri de muncă, de a vă asigura condiţii de muncă, aşa ca atunci când este nevoie de dumneavoastră să puteţi răspunde prezent", a afirmat Ponta.

Premierul a vorbit apoi şi despre importanţa Armatei.

"Poate în anii din urmă părea că nimic nu o să mai confrunte România cu vreun pericol şi că nu vom avea atâta nevoie de armată şi de cheltuieli militare. Din păcate, viaţa ne-a arătat că lucrurile se schimbă, şi nu întotdeauna în bine, şi că România este azi o ţară sigură pentru că are parteneri puternici şi o armată profesionistă. Din păcate, din Irak şi Afganistan, războiul s-a apropiat foarte mult de graniţele României. Acum, România este în prima linie a unui război neconvenţional, pe care ţările democratice, ţările aliate, îl dau cu teroriştii, cu cei care aşa cum aţi văzut zilele trecute, prin acte de terorism, prin acte brutale, ucid civili şi oameni nevinovaţi", a spus Ponta, în discursul ţinut la ceremonie, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta şi ministrul Apărării, Mircea Duşa au spus că, în total, în România, 1.400 de tineri au absolvit în 2014 cursuri ale şcolilor militare.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_big/b23bd495324935582f673884127d0efa/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă