16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportViktor Orban: Sper că nu va fi nevoie de instaurarea unui nou...

Viktor Orban: Sper că nu va fi nevoie de instaurarea unui nou sistem în locul democraţiei

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declanşat noi polemici după ce, vineri, şi-a exprimat speranţa că “nu va fi nevoie de instaurarea unui nou sistem în locul democraţiei”, relatează AFP, citată de Mediafax.

“Sperăm că nu va fi nevoie să introducem un nou sistem în locul democraţiei, dar avem nevoie de noi sisteme economice şi de noi idei”, a declarat Orban în cursul reuniunii Asociaţiei Naţionale a Oamenilor de Afaceri (VOSZ).

“Coeziunea naţională nu este o chestiune de voinţă, ci una de forţă. Ceea ce poate funcţiona în ţările scandinave, unitatea, la noi, un popor semiasiatic, trăieşte prin forţă. Acest lucru nu exclude consultarea, dezbaterea sau democraţia, dar o forţă centrală este necesară”, adaugă Orban fără a oferi clarificări.

Declaraţiile au stârnit noi polemici la Budapesta, în contextul în care Orban a fost criticat dur în ultimii doi ani pentru “derive autoritariste”.

Tot vineri, Viktor Orban a anunţat că intenţionează să introducă obligativitatea înscrierii prealabile a cetăţenilor pe listele de alegători.

Unul din liderii opoziţiei, Gergely Karacsony (ecologiştii de stânga), consideră că Viktor Orban a “ofensat profund poporul ungar”.

Cele mai citite

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă