19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportWashington Post: Sevil Shhaideh era să fie primul-ministru de origine musulmană și...

Washington Post: Sevil Shhaideh era să fie primul-ministru de origine musulmană și femeie, dar un novice politic

Miercuri, în Washington Post a apărut numele lui Sevil Shhaideh nominalizată în guvernul Grindeanu pentru portofoliul de la Dezvoltare Regională și pentru funcția de vicepremier, chiar dacă nu a reușit să ajungă premierul României la prima nominalizare a PSD+ ALDE.

"Un economist român care era pe punctul să devină prima femeie de credință musulmană prim-ministru al României, a fost propusă pentru funcția de vicepremier, după ce președintele țării a refuzat să o numească în fruntea Guvernului.

Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat care a câștigat alegerile din data de 11 decembrie, a spus că Shhaideh va fi vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, un post pe care l-a mai deținut și în 2015," se arată în articolul din Washington Post.

Jurnaliștii americani notează că Sevil Shhaideh a fost refuzată ca premier al României din cauza legăturilor pe care soțul ei, născut în Siria, le-ar avea cu regimul Bashar al Assad. ”Președintele Klaus Iohannis a decis că Shhaideh, un novice politic, nu poate ocupa fotoliul de premier al României, din cauza temerilor legate de sprijinul pe care soțului său născut în Siria, l-a exprimat pentru președintele Bashar al Assad”, arată Washington Post.

Social-democrații vor guverna împreună cu un partid mai mic, Alianța Liberalilor și Democraților.

"Avem un program de guvernare", a declarat prim-ministrul ales Sorin Grindeanu. "Guvernarea ne îndeamnă să dăm dovadă de responsabilitate, modestie și respect pentru români”, conchide Washington Post în finalul articolului preluat după The Associated Press.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă