12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportZegrean, despre interviul de la CJUE: Încă nu am hotărât să mă...

Zegrean, despre interviul de la CJUE: Încă nu am hotărât să mă duc

Președintele Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean a declarat, marți dimineața că încă nu știe dacă se va duce să susțină interviul pentru funcția de judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

Citește și: Augustin Zegrean, printre candidații admiși să susțină interviul pentru funcția de judecător la CJUE

”Că voi merge, nu este adevărat. Că m-am înscris, este adevărat. Încă nu am hotărât să mă duc la interviu”, a declarat presedintele CCR, însă nu și-a motivat în niciun fel declarația. 

De asemenea, el a fost întrebat de ce s-a înscris în cursa pentru un post de judecător la Curtea Europeană de Justiție.

"Pentru că vreau să merg mai departe, la anul mi se încheie mandatul aici (la Curtea Constituțională, n.r.). La anul, în 13 iulie, eu închei mandatul la Curte, și nu pot să stau degeaba", a spus Zegrean, menționând că se pregătește astfel pentru încheierea mandatului de judecător la Curtea Constituțională.

De asemenea, Zegrean a precizat că nu știe în ce constă interviul de la Ministerul Justiției întrucât instituția nu a făcut precizări în acest sens, scrie Mediafax.

"Numirea o face Guvernul, Comisia (de la Ministerul Justiției, n.r.) doar selectează trei persoane din care Guvernul va numi pe cineva", a mai declarat președintele Curții Constituționale.

Răspunzând unei întrebări, Zegrean a menționat că nu a vorbit cu premierul Victor Ponta pe acest subiect.

"Eu mă aștept să-l aleagă pe cel mai bun, pentru că România trebuie să fie bine reprezentată acolo (…) Acolo este vorba de tot dreptul european, pe jurisdicție, toată legislația, normele europene. Acolo se adoptă norme de 50 de ani, nu de ieri de alaltăieri. Uniunea a existat și fără România și trebuie cunoscut tot dreptul acela european…. Dar ce face Curtea este foarte asemănător cu ce facem noi aici (la Curtea Constituțională, n.r.) pentru că și ei verifică conformitatea actelor normative din țările membre cu legislația Uniunii, cu dreptul UE", a mai afirmat președintele Curții Constituționale.

 Augustin Zegrean, se află printre candidații admiși să susțină interviul în cadrul procedurii de desemnare a reprezentantului României pentru funcția de judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), conform unui comunicat de presă postat pe Ministerul de Justiție.
  

Cele mai citite

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Răsturnare de situație la FC Barcelona! Decizia de ultim moment luată de Xavi

După ce anunțase că la finalul acestui sezon va părăsi banca tehnică a formației FC Barcelona, antrenorul spaniol Xavi Hernandez a ajuns la un...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă