9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSportFOTO. UPDATE. Zgonea a şters de pe contul său de Facebook mesajul...

FOTO. UPDATE. Zgonea a şters de pe contul său de Facebook mesajul de felicitare adresat Corinei Creţu

UPDATE 10:30  Valeriu Zgonea a STERS, de pe Facebook, mesajul de susţinere al Corinei Creţu. Ultimul mesaj scris de Zgonea pe Facebook, care apare acum, este cel referitor la participarea la zilele comunei Maglavit.

"Felicitări Corinei Creţu! Ea va ocupa funcţia de comisar pentru Politici regionale în Comisia Europeană. E unul dintre cele mai importante portofolii, reprezentând reuşita şi recunoaşterea României la nivel european!",  a scris, pe pagina de Facebook, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a trimis vineri lista comisarilor desemnaţi, fără menţionarea portofoliilor, premierului italian Matteo Renzi, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a UE, iar din partea României este nominalizată Corina Creţu.

Consiliul Uniunii Europene urmează să îşi exprime acordul cu privire la această listă, după care ea va fi publicată în Jurnalul Oficial al UE. Ulterior, Juncker va anunţa şi distribuirea portofoliilor şi modul în care intenţionează să organizeze activitatea următoarei Comisii Europene. Acest lucru este aşteptat în a doua jumătate a săptămânii următoare.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că preşedintele Traian Băsescu a contestat propounerea Corinei Creţu pentru funcţia de comisar european, Ponta subliniind că dacă România nu va primi "cel mai important portfoliu", care fusese negociat deja, va fi cel mai ruşinos moment pentru ţara noastră. Victor Ponta a arătat că nicio altă ţară din cele 28 de state membre ale UE nu şi-a sabotat "în mod public şi cu atâta energie" interesul de a avea un portofoliu bun.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că România va avea în CE un portofoliu "cu care n-o să ne fie ruşine" şi a arătat că lista vehiculată, în care pentru Corina Creţu apărea un portofoliu "neconvingător", a fost "o glumă lansată de la Bruxelles", de care premierul Ponta s-ar fi "speriat".

foto: facebook.com/valeriu.zgonea

Cele mai citite

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...
Ultima oră
Pe aceeași temă