6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportZgonea îl atacă pe Tăriceanu: Este foarte arogant cu mine, dar...

Zgonea îl atacă pe Tăriceanu: Este foarte arogant cu mine, dar pe treptele de la Kiseleff este foarte obedient

Președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea l-a criticat, miercuri dimineața, pe șeful Senatului și liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Cu aroganța tipică pe care am văzut-o în ultima perioadă”, un astfel de lider consideră că a câștigat și Camera Deputaților, a spus Valeriu Zgonea. 

Totodată, el s-a mai declarat surprins de comportamentul lui Tăriceanu: „Pe mine mă șochează că un fost prim-ministru al României, un președinte de Cameră, are acest tip de comportament”. Este „foarte arogant cu mine”, dar pe treptele de la Kiseleff este „foarte obedient”.

Copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu l-a criticat, în multiple rânduri, pe Valeriu Zgonea, privind decizia sa de a rămâne la conducerea Camerei Deputaților.

Părerea mea este că domnul Zgonea, în momentul de faţă, face o greşeală. Cred că ar fi trebuit, odată cu retragerea sprijinului politic din partea PSD-ului, să facă domnia sa acest gest.(…) Cred că în orice ţară civilizată care respectă anumite cutume democratice, odată cu retragerea sprijinului politic, preşedintele Camerei s-ar fi retras. Din acest motiv, credc că cei de la PSD- şi ne-au consultat şi pe noi, nu pot să vă ascund acest lucru – doresc anumite modificări de regulament ca să nu se intre într-o dispută lungă şi contraproductivă. Regulamentul se modifică permanent, s-a modificat de multe ori. (…) ALDE susţine modificările care, de fapt, nu fac decât să dea un cadrul legal acestor decizii politice. În momentul în care cineva începe să se agaţe cu mâna de scaun şi este o situaţie penibilă, sigur că trebuie să existe un suport regulamentar ca aceste lucruri să fie făcute. În trecut, s-a considerat că un astfel de gest va veni de la sine. Nu vine întotdeauna şi atunci trebuie şi el reglementat", a declarat Călin Popescu Tăriceanu pentru Mediafax, la Ploieşti, la jumătatea lunii mai.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă