10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportZiua Naţională. Ce program are Iohannis de 1 Decembrie

Ziua Naţională. Ce program are Iohannis de 1 Decembrie

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine marţi, la ora 10.00, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Naţionale a României, iar apoi, la ora 11.00, va participa la parada militară din Piaţa Constituţiei. Şeful statului va avea şi o videoconferinţă cu militarii români din teatrele de operaţii, la Cotroceni, la ora 14.00, scrie Mediafax. 

Tot cu ocazia Zilei Naţionale, preşedintele Klaus Iohannis va înainta în grad mai mulţi ofiţeri într-o ceremonie care va avea loc la Palatul Cotroceni.

La Palatul Cotrocenu nu va fi organizată, însă, recepţia anuală de Ziua Naţională. Potrivit unor surse oficiale, Klaus Iohannis a decis să anuleze această recepţie, organizată până acum în fiecare an, ca urmare a tragediei din clubul Colectiv, dar şi a atacurilor teroriste din Franţa din luna noiembrie. La aceste recepţii oficiale sunt invitaţi, de obicei, lideri politici, personalităţi culturale şi din lumea sportului, oameni de afaceri, precum şi reprezentanţi ai cancelariilor străine şi diplomaţi.

Peste 2.600 de militari şi 360 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, SRI, SPP, STS şi Poliţia Locală vor lua parte la parada militară de 1 Decembrie care va avea loc în Capitală, manifestările desfăşurându-se pentrru al doilea an consecutiv în Piaţa Constituţiei.

Militarilor români li se vor adăuga detaşamente de militari din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii şi Turcia.

Tot în Bucureşti, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I va avea loc, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori.

De asemenea, se vor organiza ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori în garnizoanele din ţară unde sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

De Ziua Naţională, drapelul tricolor va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale ale Forţelor Navale se va ridica Marele Pavoaz.

Până în 2014, parada militară Ziua Naţională a avut loc pe Şoseaua Kiseleff, cu defilarea militarilor din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, SRI şi SPP, precum şi a mijloacelor tehnice pe sub Arcul de Triumf.

Parada militară de 1 Decembrie are loc în Piaţa Constituţiei pentru al doilea an consecutiv, în condiţiile în care la Arcul de Triumf au loc lucrări de consolidare.

Cele mai citite

Gigantul german BASF are un nou CEO

Markus Kamieth a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al conglomeratului german BASF SE, a informat compania prin intermediul unui comunicat transmis către...

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

Răsturnare de situație la FC Barcelona! Decizia de ultim moment luată de Xavi

După ce anunțase că la finalul acestui sezon va părăsi banca tehnică a formației FC Barcelona, antrenorul spaniol Xavi Hernandez a ajuns la un...
Ultima oră
Pe aceeași temă