18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportZiua Porților Deschise la una dintre cele mai SECRETE instituții din România

Ziua Porților Deschise la una dintre cele mai SECRETE instituții din România

Sediul central al Ministerului Apărării Naționale va putea fi vizitat, duminică, 3 aprilie, cu prilejul aniversării Zilei NATO în România.

Accesul publicului va fi permis între orele 8.30 şi 13.00.

De asemenea, începând cu ora 9.00, publicul va putea asista la o ceremonie militară dedicată aderării României la Alianța Nord-Atlantică.

În cadrul Zilei Porţilor Deschise, vizitatorii vor asista la un exerciţiu de mânuire a armamentului executat de militarii Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" şi vor putea vizita o expoziţie exterioară de tehnică militară.

Totodată, vor fi organizate standuri de prezentare ale Clubului sportiv al Armatei ”Steaua”, ale Editurii Militare și câteva standuri de inventică și tehnologii militare. În aula Ministerului Apărării Naționale vor putea fi vizionate filme cu tematică militară. 

La 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.
Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul NATO.

În baza Legii nr. 390 din 28 septembrie 2004, Ziua NATO în România se sarbătorește în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie. Ziua NATO este definită drept sărbătoare publică, dedicată democraţiei, spiritului european şi euroatlantic, informează MApN.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

ELCEN o acuză pe Firea că a mințit la Realitatea Plus, în legătură cu falimentul RADET

Se încearcă din nou inducerea în eroare a opiniei publice în sensul în care ELCEN este considerată cauza falimentului RADET, transmit reprezentanții Electrocentrale București. Vă...
Ultima oră
Pe aceeași temă