19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăPoliticăMihai Tudose, primele reacții după demisie: „Nu am închis anul prost, nu...

Mihai Tudose, primele reacții după demisie: „Nu am închis anul prost, nu regret nimic”

Tudose, care a anunţat, luni seară, la finalul CEX, că demisionează, după ce PSD i-a retras sprijinul politic, spune că nu va asigura interimatul şi că în acestă seară merge la Guvern pentru a-şi lua lucrurile. El a mai afirmat că urmează să vorbească cu preşedintele Iohannis.

“Nu voi asigura interimatul”, a spus premierul, precizând că merge la Palatul Victoria pentru a-şi lua lucrurile.

Întrebat dacă a vorbit cu preşedintele Iohannis, el a răspuns: “Nu, acum voi vorbi”. El a mai spus că este vicepreşedinte al PSD şi că “înţelege” că locul nu îi este ameninţat.

La finalul CEX al PSD, care a durat mai bine de cinci ore, premierul a anunţat că demisionează după ce i-a fost retras sprijinul politic. “Îmi dau demisia în seara asta sau mâine dimineaţă. Domnul vicepreşedinte Stănescu preia programul”, a anunţat premierul Mihai Tudose, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

El a spus că partidul a hotărât că este nevoie de un alt Guvern şi că va pleca cu fruntea sus. “Poate am şi eu vina mea. Aşa a hotărât partidul, îmi asum, CEx-ul a spus că e loc de mai bine”, a declarat Mihai Tudose, care a plecat de la sediul PSD.

Întrebat ce îşi reproşează, el a răspuns: “Îmi reproşez că nu am făcut mai mulţi kilometri de autostradă, că nu am făcut mai multe spitale, dar vedeţi, astăzi am avut un eveniment fericit, o investiţie de 500 de milioane aproape. Plec cu fruntea sus, nu am închis anul prost, nu regret nimic, colegii au apreciat activitatea guvernamentală”.

În scurt timp este aşteptată o conferinţă de presă a liderului PSD, Liviu Dragnea. Premierul Mihai Tudose a fost învestit în funcţie în 29 iunie 2017, după demiterea Guvernului Grindeanu, la şase luni de la învestire, prin moţiune de cenzură a PSD. “E nevoie de un alt Guvern. Mereu e loc de mai bine. Eu nu rup partidul. CEX m-a numit, CEX a spus că e loc de mai bine. Îmi reproşez că nu am făcut kilometri de autostradă şi spitale. Eu plec cu fruntea sus. Sunt vicepreşedinte şi nu mi s-a spus că voi pierde şi funcţia asta. Merg la Palatul Victoria să îmi iau lucrurile de acolo. Nu voi asigura intermiatul. M-a dat jos din trabant astăzi. Acu sunt prieten cu Liviu Dragnea”, a spus Tudose.

Cele mai citite

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...
Ultima oră
Pe aceeași temă