21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăTechAvertisment din PNL: PSD pregătește un bluf pentru românii de afară

Avertisment din PNL: PSD pregătește un bluf pentru românii de afară

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi l-a acuzat, sâmbătă, pe premierul Victor Ponta, că „se întoarce la tactica de amânare şi înşelare a publicului din noiembrie 2014”, pe tema votului din diaspora, iar PSD pregăteşte un bluf pentru românii din afara graniţelor, prin încercarea de blocare a oricărei soluţii, informează Mediafax.

Citește și: Ponta susține că PSD va fi „partidul toleranței zero față de corupție“. Va dovedi votul în cazul Șova acest lucru?

Deputatul PNL de Diaspora a reacţionat, printr-un comunicat de presă, la declaraţiile premierului Ponta privind proiectul de lege care vizează votul prin corespondenţă, finalizat recent de PNL.

„Ponta a început din nou să mintă pe tema Diasporei, iar PSD pregăteşte un bluf pentru românii de peste hotare”, a spus deputatul.

„În mod evident, Victor Ponta se întoarce la tactica de amânare şi înşelare a publicului din noiembrie 2014, atunci când Guvernul condus de el a blocat votul de peste hotare. Domnul Ponta revarsă, ca şi atunci, un val de inexactităţi şi manipulări. El spune, de pildă, că românii din Diaspora care au probleme cu locul de muncă ar putea să nu se înscrie pe listele electorale. Locul de muncă din Diaspora nu are însă nicio relevanţă şi nicio legatură cu procesul electoral din România, e doar o încercare de a speria românii de peste hotare”, a precizat deputatul liberal.

Raeţchi a mai arătat că „dorinţa lui Ponta de a amesteca discuţia despre votul prin corespondenţă cu cea despre votul electronic este doar o încercare de a bloca orice soluţie reală”.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că propunerea PNL ca persoanele din diaspora să se înregistreze pe liste electorale, pentru vot electronic, este corectă şi de bun-simţ, dar trebuie explicat ce înseamnă aceasta, deoarece este posibil ca foarte mulţi cetăţeni să nu vrea să se înscrie, neavând documente în regulă.

Citește și: Oprea, Constantin și Tăriceanu, asigurări pentru liniștea lui Victor Ponta

„Am spus că suntem pentru orice metodă prin care toţi cetăţenii, inclusiv cei din diaspora, să poată vota, iar propunerea PNL ca cetăţenii din diaspora să se înregistreze pe liste electorale este corectă şi de bun-simţ. Trebuie însă să ducem împreună o muncă de a explica ce înseamnă asta, s-ar putea ca foarte mulţi cetăţeni să nu vrea să se înscrie, mai ales cei care nu au toate documentele în regulă sau locul de muncă”, a spus liderul PSD, premierul Victor Ponta.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, joi, că formaţiunea a definitivat proiectul de lege privind votul prin corespondenţă, care va fi transmis tuturor grupurilor parlamentare, inclusiv la cabinetele preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, şi premierului Victor Ponta.

Cele mai citite

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă