20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăTechFilialele PNL din regiunea Sud evendică 10 funcții de vicepreședinte și secretarul...

Filialele PNL din regiunea Sud evendică 10 funcții de vicepreședinte și secretarul general (SURSE)

Surse politice susțin că filialele PNL din regiunea Sud, cumulând 17 organizații liberale, revendică pentru congresul partidului 10 funcții de vicepreședinte din cele 15 alese, dar și poziția de secretar general, potrivit Mediafax.

Președintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a avut luni seară o întâlnire cu liderii filialelor liberale din regiunea Sud.

După discuția cu președintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, liderii a 17 organizații PNL, majoritatea din regiunea Sud, intenționează să susțină împreună la congresul extraordinar de la finalul lunii candidați care să adjudece 10 funcții de vicepreședinți executivi din cele 15 care sunt alese.

Cele 17 filiale ale PNL beneficiază de sprijinul și al altor organizații din țară, din Moldova și Ardeal, susțin sursele citate.

Sursele citate au precizat că filialele PNL din Sud intenționează să susțină și un candidat care să fie propus pentru poziția de secretar general. În urma discuțiilor de luni cu Iohannis s-a convenit că alegerea secretarului general al PNL se va realiza după congresul partidului, optându-se pentru varianta în care acesta este propus de președintele PNL și validat de Biroul Politic Național. Inițial, Iohannis anunța că dorește ca inclusiv funcția de secretar general să fie aleasă la congres.

Cei interesați de această poziție ar fi liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, și liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu.

Pe de altă parte, deputatul PNL Ludovic Orban, care și-a retras candidatura la șefia PNL anunțând că îl sprijină pe Iohannis, riscă să rămână fără susținere pentru a ocupa vreo poziție de conducere în partid.

Majoritatea actualilor vicepreședinți executivi ai PNL din regiunea Sud intenționează să-și depună candidatura pentru un nou mandat.

Cele 17 organizații cumulează aproximativ 600 de delegați din cei 1.542 care sunt convocați la congresul partidului, însă în acest calcul al liderilor PNL nu a fost contabilizat numărul delegaților organizațiilor de sector din București, care cumulează în total 199 de voturi.

Cele mai citite

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Spitalul Foișor, date de ultimă oră despre starea lui Florin Piersic

În urma evaluării din această dimineață, s-a constatat că starea de sănătate a lui Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă,...

Datorie uriașă a Primăriei Capitalei la ELCEN. Nicușor Dan spune că a scos municipalitatea din faliment, dar s-au acumulat restanțe de un miliard

Compania Municipală Termoenergetica, instituție subordonată Primăriei Capitalei, a ajuns la o datorie uriașă către Electrocentrale București (ELCEN) a transmis furnizorul de agent termic, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă