6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechACL, despre reducerea CAS: Băsescu ne acuză pe nedrept

ACL, despre reducerea CAS: Băsescu ne acuză pe nedrept

ACL susține că președintele Traian Băsescu acuză "pe nedrept" PNL şi PDL de comportament electoral, în vreme ce el "își păstorește propriul partid în alegeri" şi că "este o dovadă de și mai mare mare ipocrizie să ataci singurul front rămas în calea PSD", conform unui comunicat al Alianței, citat de Mediafax.

Citește și: Opoziția cere sesiune extraordinară pe reducerea CAS

"Scăderea contribuțiilor de asigurări sociale la angajator este o măsură care poate echilibra economia românească. Faptul că Victor Ponta nu are la această oră soluții de compensare a acestei scăderi în colectare nu absolvă guvernul de responsabilitatea de a găsi surse de finanțare pentru a sprijini o măsură economică benefică pentru economia românească", menţionează sursa citată.

Liberalii şi democrat-liberalii afirmă că "este datoria guvernării să găsească soluții pentru o mai bună gestiune a colectării veniturilor la bugetul de stat, după cum este datoria puterii aflată la guvernare de a reduce, prin organismele de reglementare și control, exaziunea fiscală. Reamintim faptul că, în guvernarea Ponta, evaziunea a atins cote record în ultimii 10 ani".

"Domnul președinte Băsescu ne acuză pe nedrept că avem un comportament electoral, în vreme ce își păstorește propriul partid în alegeri și exprimă public opțiuni de vot. Domnul președinte Băsescu atacă opoziția pentru că propune o măsură care are drept principiu călăuzitor relaxarea fiscală, scăderea poverii fiscale a mediului privat din România. Atât PNL, cât și PDL, astăzi membri ai aceleiași alianțe, au avut în propriile programe de guvernare măsura scăderii CAS. Președintele acuză, deci, consecvența în a propune României măsuri echivalente cotei unice care au produs efecte benefice în economia românească", se mai arată în comunicatul ACL.

Citește și: UPDATE. VIDEO. Băsescu: Lui Ponta îi duduie economia în cap. Suntem aproape de CRIZĂ

Potrivit Alianței, măsura scăderii CAS este una "benefică și trebuie implementată, după cum și eliminarea taxelor suplimentare poate relansa economia – taxa pe stâlp, acciza la combustibili, etc".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că "reducerea CAS nu face altceva decât să accelereze intrarea în criză prin accentuarea masivă a deficitului la fondul pe pensii" şi că, în mod egal, PSD, PNL şi PDL "îi mint pe români pentru a le lua voturile".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă