18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechVIDEO. ACL a depus moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta

VIDEO. ACL a depus moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta

Liderii ACL, Klaus Iohannis și Vasile Blaga, au anunțat, vineri, că au depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta, acuzând că, prin promovarea unor acte normative se urmăreşte fraudarea alegerilor prezidenţiale.

Klaus Iohannis a precizat că moţiunea de cenzură este semnată de 171 de parlamentari, iar documentul a fost depus la Parlament.

"Prin emiterea unui set de acte, ordonanțe, domnul Ponta pune în pericol statul de drept din România și corectitudinea procesului electoral din noiembrie. Astfel, probabil prezidențiabilul Victor Ponta, din postura de premier, cu încălcarea Constituției, a legislației naționale și a tuturor recomandărilor internaționale în materie electorală a pus la cale un plan concertat prin care urmărește fraudarea alegerilor. (…) La adăpostul oferit de un Avocat al Poporului, din păcate obedient, Victor Ponta s-a folosit de instrumentul ordonanțelor de urgență, pe care le considerăm neconstituționale", a precizat liderul PNL.

El a spus că succesiunea actelor normative și domeniile în care acestea au fost emise demonstrează că pentru Victor Ponta "câștigarea alegerilor este un pariu cu baronii PSD".

Pe de altă parte, liderul PNL a susținut că premierul Ponta a "urmărit cu consecvență să acapareze aparatul de forță al statului" prin modificarea legislației putând să numească direct oameni fideli în fruntea unor instituții precum Inspectoratul General al Poliției, Direcția Generală de Informații și Protecție Internă din MAI, Direcția Generală de Informații a Apărării, Serviciul de Telecomunicații Speciale.

La rândul său, președintele PDL, Vasile Blaga, a spus că toate acțiunile Guvernului din ultimele luni dovedesc intenția clară de fraudare masivă a alegerilor.

"PSD-ul și Victor Ponta sunt conștienți că, cinstit, nu pot câștiga alegerile prezidențiale și, de aceea, au pus la punct acest plan pentru a frauda, pentru a fura numărul de voturi care lipsesc pentru a câștiga Președinția", a declarat Blaga.

El a mai apreciat că acțiunile premierului Victor Ponta pot fi sintetizate în trei pași, respectiv "înarmarea", politizând funcția de șef al Poliției Române, numind direct șefii Direcției de Informații a MAI și Serviciului de Informații al Armatei, pasul "logistic", recurgând la ordonanțe de urgență pentru a încuraja traseismul, votul multiplu și turismul electoral și "racolarea sub presiune" a aleșilor locali.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/04e51cd7352ee531272a4f4a69561077/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Conform articolului 113 din Constituţie, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/bc9837e3b2aee35cebbfe399e64b848e/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.

Cele mai citite

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă