11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechAdomniței cere demisia lui Gheorghe Nichita. El susține că primarul ieșean a...

Adomniței cere demisia lui Gheorghe Nichita. El susține că primarul ieșean a creat un ”sistem mafiot”

Preşedintele PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, a declarat, duminică, că Gheorghe Nichita ar trebui să îşi dea demisia din funcţia de primar, întrucât edilul PSD ar fi folosit instituţii de forţă în interes personal, “implicând şi clanuri interlope”, şi ar fi creat un “sistem mafiot”. informează Mediafax.

“Facem apel să-şi dea demisia din funcţia de primar. Să nu expună oraşul la încă un an şi trei luni de chin şi să-l lase să respire. I se cere să facă singurul gest de onoare rămas, alături de toţi cei care au făcut parte din sistemul mafiot pe care l-a condus. Problema nu este Nichita doar, ci un întreg sistem mafiot”, a declarat Cristian Adomniţei.

Citește și: UPDATE: Percheziții DNA la Iași. Primarul PSD Gheorghe Nichita le dădea ordine polițiștilor ieșeni. La adjunctul Poliției locale, procurorii au găsit țigări cu marijuana

El a spus că Poliţia Locală, pe care primarul Iaşiului ar fi folosit-o pentru a urmări o persoană din oraş, nu este firma sa privată şi că se dovedeşte că “întreg Iaşiul a fost sechestrat de sistemul mafiot patronat de Nichita”.

“Acum vedem sistemul mafiot creat de PSD şi de Nichita în Iaşi. Au folosit instituţii de forţă, precum Poliţia Locală, şi au recurs la acţiuni de şantaj şi intimidare, implicând şi clanuri interlope. Aflăm acum despre colaborarea primarului Nichita cu clanul Corduneanu. Fiecare zi din mandatul său este un chin pentru Iaşi. Să nu mai expună Iaşiul la acest chin şi să-şi dea demisia, împreună cu cei care au făcut parte din acest sistem mafiot. Să plece toţi, problema nu e doar Nichita”, a spus Adomniţei.

Citește și: 

La rândul său, preşedintele PMP Iaşi, deputatul Petru Movilă, a declarat, duminică, presei, că este vorba de un scandal fără precedent în politica românească, el cerând, de asemenea, demisia primarului Iaşiului, Gheorghe Nichita.

“Un edil foloseşte instituţiile statului şi sunt elemente că ar fi implicat şi grupuri infracţionale pentru a spiona un cetăţean liber al României. Este important ca Nichita să-şi dea demisia. Orice zi în care va mai conduce Primăria este în defavoarea Iaşiului. Gheorghe Nichita nu mai poate fi primar”, a afirmat deputatul PMP Petru Movilă.

El a spus că viaţa privată a primarului Nichita îl priveşte pe acesta din urmă, dar că, atât timp cât a folosit banul public în activităţi anti-constituţionale, Nichita nu mai poate rămâne în fruntea oraşului.

Procurorii DNA au dispus, vineri, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a primarului Iașiului, Gheorghe Nichita, pentru instigare la: folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic și operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă