14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechAdrian Năstase critică tema Reformei din PSD

Adrian Năstase critică tema Reformei din PSD

Adrian Năstase, fostul premier al României, critică, într-o postare pe blogul personal, tendința liderilor PSD de a aduce în discuție tema ”reformei” de câte ori se schimbă conducerea formațiunii politice. 

Alături de o fotografie care reprezintă cai sălbatici, Năstase a postat articolul ”«Reforma» în PSD”. ”Există o anumită tentaţie a unor lideri PSD de a prelua, periodic, ideea «reformei». Din păcate, unii cred că «reforma» înseamnă să rescrii istoria şi să te ocupi de teme ale trecutului. Eu cred că temele „modernizării” sunt legate de pericolele şi şansele globalizării, de limitele capitalismului, de dispariţia capitalului naţional, de nevoia de urbanizare a ruralului, de redesenarea sferelor de influenţă în zona în care trăim, de invadarea zonei serviciilor de hyper-marketuri care, fiecare, «omoară» câte 30 de mici magazine locale, dedispariţia industriei, de incapacitatea de a iriga culturile, în timp ce 4-5 mari intermediari străini contoleaza preţul la cereale. Există soluţii? Oricum, ar trebui căutate”, a scris fostul premier. 

Citește și: Congresul PSD. Cum s-a desfășurat bătălia pentru eșalonul doi. Cine sunt noii vicepreședinții PSD

Năstase vorbește în postarea sa și despre fotografiia publicată, iar la final răspunde și unei întrebări puse de mai mulți jurnaliști, de ce nu a participat la Congresul PSD:

Caii din imagine fug pentru că le e frică de ceva sau pentru că vor să ajungă UNDEVA. Fiecare poate interpreta cum vrea imaginea alăturată. 

PS Mai mulţi jurnalişti m-au întrebat de ce nu am fost la Congresul PSD. Răspunsul e simplu – nu am fost invitat”, și-a încheiat postarea Adrian Năstase. 

Citește și: Mihai Sturzu, Constantin Niță și Cătălin Rădulescu, printre cei învinși la alegerile interne din PSD

Postarea fostului premier vine după ce, duminică, a avut loc Congresul extraordinar al PSD, în cadrul căruia a fost ales noul Birou Permanent Național și a fost validat în funcția de președinte al partidului Liviu Dragnea. În cadrul Congresului, și Valeriu Zgonea a fost ales președinte executiv. 

Citește și: Valeriu Zgonea, noul președinte executiv al PSD

Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă