14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechAdrian Năstase îl avertizează pe Dragnea: Dacă vrei pace, pregătește-te de război

Adrian Năstase îl avertizează pe Dragnea: Dacă vrei pace, pregătește-te de război

Adrian Năstase, fost președinte al PSD, spune că alegerile de dumunică pentru alegerea șefului partiduluoi au fost “şi un test pentru calităţile de organizator ale lui Liviu Dragnea” şi l-a felicitat Liviu Dragnea spunând că, din experienţele sale ar trebui să se pregătească de război dacă vrea pace.

Deşi spectator, am urmărit cu atenţie pregătirile pentru alegerea preşedintelui PSD şi desfăşurarea scrutinului de ieri. Puţini îşi mai amintesc, dar această formulă de alegere a preşedintelui partidului a fost propusă de mine, în 2004, odată cu propunerea de alegeri preliminare în partid pentru parlamentare. Era o formulă simetrică pentru alegerea liderului PSD. Preluam modelul Partidului Socialist Francez şi al Partidului Muncii din Israel“, a scris fostul premier pe blogul personal.

El a precizat că această formulă de alegere a preşedintelui PSD nu a putut fi aplicată după 2004 din cauza rezultatatelor de la alegerile prezidenţiale.

De aceea, în 2005, la Congres, s-a mers tot pe varianta clasică, fiind vorba de un congres extraordinar. La fel s-a întâmplat la Congresul extraordinar din 2006. În 2010, bătălia s-a dat pentru stabilirea numărului de delegaţi din fiecare organizaţie judeţeană. În final, a fost ales Victor Ponta. Marian Vanghelie a subliniat recent rolul meu în alegerea lui Ponta. Este modest. Rolul lui a fost cel puţin la fel de important. Iniţial eram înscris în cursa pentru funcţia de preşedinte. Mircea Geoană, pentru a se realege, i-a dublat însă lui Vanghelie – care atunci era mâna lui dreaptă – numărul de delegaţi la Congres, a propus ca fiecare candidat să vină cu o listă blocată de vicepreşedinţi (el luând pe listă preşedinţii de organizaţii, în majoritate puşi de el la judeţe) şi organizând Congresul nu la Palatul Parlamentului ci la Romexpo, acolo unde Vanghelie avea experienţă în organizat acţiuni! În aceste condiţii, eu m-am retras dar l-am susţinut pe Ponta, pe ale cărui calităţi le apreciez, în continuare“, a notat Năstase.

A fost şi un test pentru calităţile de organizator ale lui Liviu Dragnea, care a confirmat puterea de a mobiliza structurile partidului, de a le «trezi» după alegerile prezidenţiale din 2014. Felicitări, Liviu!“, a adăugat Năstase.

Fostul președinte al PSD își încheie mesajul cu vechiul adagiu roman “Si vis pacem, para bellum“.

Liviu Dragnea a fost votat pentru funcţia de preşedinte al PSD de 97% dintre membrii de partid care s-au prezentat la scrutinul de duminică, alţi 2,2% dintre social-democraţi votând împotriva acestuia. 85,8% dintre cei 533.189 de membri PSD s-au prezentat la urne, amintește Mediafax.

 

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...
Ultima oră
Pe aceeași temă