24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăTechAlegeri în PSD. Dragnea: Am votat cu speranţa unui drum nou pentru...

Alegeri în PSD. Dragnea: Am votat cu speranţa unui drum nou pentru PSD

Liviu Dragnea, unicul candidat la şefia PSD, a votat, duminică, la Turnu Măgurele, afirmând că aceste alegeri interne sunt prima probă serioasă pe care o dă PSD "ca dorinţă de a se implica într-un minim exerciţiu de democraţie".

"Este prima probă serioasă pe care o dă acest partid ca şi existenţă, ca şi prezenţă, ca şi activitate şi ca şi dorinţă de a se implica într-un minim exerciţiu de democraţie", a declarat Liviu Dragnea, după ce a votat, transmite Mediafax.

Liviu Dragnea a afirmat că a votat cu speranţa că alegerile la care participă pot fi un nou început pentru PSD, adăugând că PSD are, astfel, "şansa să fie primul partid care înţelege că cetăţenii români îşi doresc din ce în ce mai mult să participe la decizie şi să se ţină cont de părerile lor".

"Am votat cu speranţa că ziua de astăzi poate să fie un început pentru un drum nou pentru PSD. Este vorba despre încheierea unui ciclu politic, avem în faţă multe provocări şi prin execiţiul de astăzi şi prin acţiunile pe care le vom întreprinde în zilele următoare, PSD are şansa să fie primul partid care înţelege că cetăţenii români îşi doresc din ce în ce mai mult să participe la decizie, să fie consultaţi, să se ţină cont de părerile şi propunerile lor şi de modul cum doresc să arate ţara, societatea", a spus Dragnea.

Social-democratul înscris în cursa pentru şefia partidului a mai spus că PSD are, de asemenea, şansa să îşi asume principiile fundamentale ale stângii. "PSD are şansa să devină într-adevăr un partid de stânga, o stângă modernă, care să sprijine şi să îşi asume principiile fundamentale ale stângii, solidaritate, justiţie socială, egalitate de şanse. Dar, în aceea şi măsură sau poate în mai mare măsură, ceea ce PSD a arătat în aceşti ani de guvernare, că poate fi partidul progresului social, economic, cultural", a adăugat el.

Dragnea a mai afirmat că aceste alegeri interne sunt importante pentru a vedea "cât de activ este acest partid, cât de bine organizat este şi cât de importantă este această acţiune pentru fiecare membru de partid".

Acesta a afirmat că a vorbit cu mai mulţi membri PSD care l-au asigurat că alegerile interne sunt tratate "cu seriozitate".

Liviu Dragnea a mai afirmat că alegerile interne ale PSD au atras atenţia şi unor asociaţii care au trimis solicitări de acreditare. Este vorba despre Asociaţia Bloggerilor, Asociaţia pentru Dialog Social şi Asociaţia Drumul Taberei, două dintre ele au cerut acreditate numai pentru municipiul Bucureşti şi una dintre acestea a solicitat acreditare pentru a trimite observatori în secţiile de votare din întrega ţară.

"Vreau să spun, de asemenea, că am văzut câteva procupări ale unor cetăţeni, în sensul că, vineri, au fost primite la partid trei solicitări de acreditare, din partea unor asociaţii. Noi le-am acordat acreditări pentru a trimite observatori, sper să fi avut capacitatea să trimită în cât mai multe secţii de votare", a spus Liviu Dragnea, adăugând că social-democraţii au tratat cu seriozitate solicitările de acreditare, în ciuda faptului că adresele care au fost transmise "îi certau puţin".

"Noi am luat în serios aceste solicitări, chiar dacă erau adrese în care ne certau puţin. Am transmis tuturor colegilor din ţară să le primească. Am transmis acreditarea prin mail şi prin fax ca să o poată folosi peste tot. Sper să ajungă în cât mail multe locuri", a spus Dragnea.

Întrebat de ce nu a votat în Bucureşti, Liviu Dragnea a declarat că a venit să voteze la Turnu Măgurele pentru că a vrut să fie alături de preşedintele organizaţiei din care face parte şi pentru a transmite că şi ţara, nu doar Bucureştiul, este importantă.

"Am venit, în primul rând, pentru că am vrut să fiu alături de preşedintele meu de organizaţie, primarul municipiului Turnu Măgurele şi, în al doilea rând, pentru a mai transmite ceva. Probabil că la sfârşitul zilei voi fi ales preşedintele PSD, sper, şi s-ar putea să fiu singurul preşedinte al PSD care a plecat dintr-o organizaţie mică şi care a parcurs toate trepetele în partid. Şi am vrut să spun că mult mai importantă decât Bucureştiul, care este important este ţara", a spus Dragnea.

Social-democraţii votează, duminică, într-un scrutin intern, pentru alegerea preşedintele partidului, singurul candidat fiind Liviu Dragnea, actualul preşedinte interimar al partidului.

Procesul de votare a început la ora 8.00 şi se va încheia cel târziu la ora 20.00. Sunt aşteptaţi la urne aproape 533.000 de membri PSD din ţară, dar şi din străinătate.

Cele mai citite

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, vizită de lucru în Germania și Spania

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a efectuat, în perioada 16 - 19 mai 2024, o vizită de lucru în Republica Federală...

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă