11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechLiviu Dragnea A CÂŞTIGAT şefia PSD. Ce se întâmplă cu Victor Ponta

Liviu Dragnea A CÂŞTIGAT şefia PSD. Ce se întâmplă cu Victor Ponta

CITEŞTE ŞI  Dragnea resetează PSD. Ce sarcini de partid i-a IMPUS lui Ponta

CITEŞTE ŞI  Primul discurs al lui Dragnea în calitate de preşedinte al PSD. Ce a spus despre Victor Ponta şi Rovana Plumb

CITEŞTE ŞI  Până când va mai rămâne Victor Ponta premier

UPDATE 19:09 Liviu Dragnea a subliniat că nu este supărat că premierul Victor Ponta a susţinut-o pe Rovana Plumb la şefia PSD. Victor Ponta rămâne prietenul meu. Pe un prieten nu te poţi supăra. A fost opţiunea lui Victor (da a o susţine pe Rovana Plumb n.red) şi o respect. Nu sunt supărat“, a declarat Dragnea. 

CITEŞTE ŞI  Ponta, ATAC la preşedintele Iohannis: Avem CĂRUŢA, nu avem CAII. Poate aşa se lucrează NEMŢEŞTE 

UPDATE 19:07  Marian Oprişan a declarat că l-a susţinut pe Liviu Dragnea deoarece Rovana Plumb este preşedinta Consiliului Naţional şi ar fi fost “ilogic” să fie şi preşedinta PSD. 

CITEŞTE ŞI  Emoţii pentru Dragnea. 28 septembrie, primul termen al apelului în Dosarul Referendumului

UPDATE 19:05  Valeriu Zgonea a precizat că prin decizia congresului de astăzi au transmis mesajul că PSD rămâne un partid unit şi puternic, în jurul premierului cu cea mai bună guvernare din ultimii 10 ani.  Liviu Dragnea este omul care se ocupă de bucătăria PSD de 10 ani, omul care a construit USL alături de Ponta. Eu am vrut să arătăm o anumită continuitate în partid. I-am transmis şi un mesaj lui Gabriel Oprea, că alianţa rămâne“, a declarat Zgonea.  

CITEŞTE ŞI  Ponta, la şedinţa PSD: Am partea mea de vină în numirea Codruţei Kovesi la DNA

UPDATE 19:03  Referitor la vizita în pădurea Băneasa Liviu Dragnea a explicat că colegul său a fost neînţeles şi că va lămuri ce a vrut să spună în această seară la o emisiune. Mai mergeam în pădure când eram copil, dar acum nu“, a explicat Dragnea. 

UPDATE 19:01  Rovana Plumb a declarat că îl felicită pe Liviu Dragnea şi că alianţa rămâne la fel de puternică. De asemenea, Plumb a subliniat că PSD îşi va continua programul de guvernare actual. 

CITEŞTE ŞI  Ponta, la şedinţa Comitetului Executiv: Cât voi fi membru PSD o să sprijin conducerea partidului

UPDATE 18.54:  Liviu Dragnea a confirmat că este noul şef al PSD. Colegii mei mi-au acordat un vot de încredere pentru a putea forma o echipă bună, care să pregătească într-un termen fparte scurt un plan concret de acţiuni şi un plan politic pe termen lung. Una dintre concluziile Cex de astăzi a fost că PSD este un partid unit, care poate trece peste greutăţi. Acesta este şi motivul pentru care Rovana este lângă mine acum. Lângă mine este Valeriu Zgonea, un om care trebuie valorizat la maximul de potenţial pe care îl are. De asemenea, Robert Negoiţă şi Marian Oprişan, rolul lor important este ca cu primarii şi preşedinţii de consilii judeţene ai PSD să înceapă pregătirea campaniei electorale“, a declarat Dragnea. 

Dragnea a subliniat importanţa ca PSD să rămână un partid unit. Soliditatea şi unitatea PSD nu este importantă doar pentru partid. În România este nevoie echibru economic, politic. Este important ca cel mai important partid din România să fie unit şi stabil. Tot ceea ce a fost bun până acum va fi continuat, iar dorinţele fireşti ale unor colegi de a se implica major în partid vor fi realizate“, a explicat Dragnea. 

Ponta trebuie să ajungă la o întâlnire cu domnul Tusk şi nu a mai avut timp să voteze“, a adăugat Dragnea

UPDATE 18:40  Surse citate de Digi 24 spun că Liviu Dragnea este noul şef PSD. Astfel, Liviu Dragnea ar fi priit 65 de voturi, în timp ce Rovana Plumb a primit 18 voturi. 

UPDATE 18:37  Votul s-a încheiat. În scurt timp de va afla cine va prelua interimatul PSD până în noiembrie. 

UPDATE 18:16  Ecaterina Andronescu a plecat de la Congresul PSD, precizând că nu a luat în considerare să candideze pentru şefia PSD. Nu am negociat cu nimeni şi am spus colegilor că pot să fiu în echipă cu amnândoi şi că îi apreciez. Nu am nevoie de o funcţie ca să face ceea ce am făcut până acum. Nu cred că funcţia te face altceva decât eşti. Nu am luat în considerare (să candidez n.red), doi colegi s-au anunţat, dacă voiam anunţam din timp. Am votat, dar votul este secret. Nu vă spun pentru că vreau să fiu într-o echipă unită, să nu ne uităm urât unii la alţii. Îi apreciez pe amândoi. Întotdeauna este mai potrivit cel care câştigă mai multe voturi. Avem o hotătâre pe organizarea Congresului în noiembrie, cred că trebuie să avem un preşedinte legitimat de Congres. Consiliul Naţional a luat decizia să fie congresul în noiembrie

UPDATE 18:13  Preşedintele de onoare al PSD a părăsit Comitetul Executiv, prilej cu care a menţionat că îl suţine pe Liviu Dragnea deoarece “are calităţile organizatorice necesare partidului în acest moment”. 

UPDATE 17:44  Victor Ponta a plecat de la Comitetul Executiv pentru că are o întâlnire, susţine premierul. “Discursurile celor doi contracandidaţi au fost foarte bune. Voi fi alături de conducerea PSD“, a declarat Ponta.

UPDATE 17:38  Discursurile principalilor lideri se aproprie de final. Urmează votul pentru şefia interimară a PSD.

UPDATE 17:35  Ion Iliescu îl susţine pe Liviu Dragnea, informează Realitatea Tv.

UPDATE 17:26  B1 TV: Ponta: Am partea mea de vină în numirea Codruţei Koveşi la DNA. “M-am gândit să mă retrag când a fost condamnat Liviu Dragnea. E mai bine cu Rovana. Nu vreau să conduc partidul prin cineva“, a mai spus Victor Ponta

UPDATE 17:20  Realitatea TV: În cadrul CEX a fost cerută demisia lui Robert Cazanciuc

UPDATE 17:17  Daniel Savu, senator PSD: Dragnea a fost pus de SRI să preia conducerea PSD, informează Realitatea TV.

UPDATE 17:04  Georgică Severin, senator PSD: Ecaterina Andronescu este propunerea ideală.

UPDATE 16:40  “Marian Oprişan, către Rovana Plumb: Te iubesc“, scrie B1 Tv. Oprişan a mai spus că îl susţine pe Liviu Dragnea şi este de părere că Victor Ponta nu trebuie să plece de la guvernare.

UPDATE 16:36  “Rovana Plumb nu poate ocupa toate funcţiile în partid. Dragnea ar trebui să fie preşedinte interimarimar. Este important tandemul Dragnea-Plumb” a spus Robert Negoiţă citat de B1 Tv.

UPDATE 16:23  Liviu Dragnea, candidat la şefia interimară a PSD: Am ales să risc pentru partid, nu pentru mine. PSD a scăpat România de regimul băsist şi eu plăteasc pentru asta. Nu avem de câştigat dacă pleacă Ponta de la Guvern, a spus Dragnea citat de B1 Tv.

UPDATE 16:12  Ion Iliescu a venit la Comitetul Executiv al PSD. Pe cine susţine

UPDATE 16:11  Rovana Plumb, candidat la şefia interimară a PSD: Voi respecta linia partidului, scrie Antena 3.

UPDATE 16:08  Constantin Niță, vicepreședinte PSD: Liviu Dragnea are șanse mai mari.

UPDATE 16:03  Valeriu Zgonea îl va susţine pe Liviu Dragnea, susţin surse citate de B1 Tv. 

UPDATE 15:54  Dragnea, despre votul pe care îl aşteaptă de la Ponta: Nu ştiu. Am o susţinere bună

UPDATE 15:09  Victor Ponta, premier  Noi am luat ţara când era în criză, acum suntem pe creştere economică. Voi face politică doar în PSD. Voi sprijini conducerea PSD. Şi Liviu Dragnea şi Rovana Plumb m-am susţinut pe mine. Poate reuşim de data asta să oprim tradiţia şi să câştigăm alegerile viitoare. A fost onorea mea să fiu preşedintele PSD. Am învâţat că cel mai iubit eşti când eşti ales şi atunci când pleci din funcţie.Mă voi ocupa de partea procedurală al Comitetului Executiv”. – Ponta, la şedinţa Comitetului Executiv: Cât voi fi membru PSD o să sprijin conducerea partidului

CITEŞTE ŞI  Rovana Plumb: Am toată convingerea că după reuniune va câștiga PSD

UPDATE 15:01  Victor Ponta, premier  După votul de azi, cine va fi preşedinte, trebuie să se concentreze pe partea de activitate politică. Îi voi sprijini cu activitatea guvernamentală. Voi sprijini conducerea PSD, pentru că toată lumea m-a sprijinit cât am fost lider al PSD. Acum când m-am retras, nu vă gândiţi că nu îi voi sprijini pe cei care”.

CITEŞTE ŞI  Ponta, PRIMA reacţie în cazul fetei de la Vaslui. Atac la CSM. De ce i-a cerut DEMISIA ministrului Justiţiei

UPDATE 14:49  Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei: “M-a dojenit puţin primul-ministru.Rezultatul Inspecţiei Judiciare durează 45 de zile. Dacă demisia mea ajută la rezolvarea acestui caz, îmi dau demisia.”

UPDATE 14:36  Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Marian Oprişan s-au întâlnit în biroul lui Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor. În tot acest timp, Rovana Plumb se află în sala în care se va desfăşura Comitetul Executiv, informează B1 Tv.

CITEŞTE ŞI  SURSE: Valeriu Zgonea ar putea candida pentru preşedinţia interimară a PSD

UPDATE 12:19  Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui, a declarat, miercuri, că nu are un favorit pentru funcţia de preşedinte interimar al partidului și că îi susține pe toți, însă, ”după ce se aleg”, el intră în opoziție cu ei, anunţă Mediafax. Eu îi susţin pe toţi. Până când? Până se aleg şi, după ce se aleg, nu ştiu cum se face că dintr-odată intru în opoziţie cu ei”, a spsu Dumitru Buzatu.

CITEŞTE ŞI  SESIUNE EXTRAORDINARĂ pentru adoptarea Codului Fiscal. Când vrea Ponta să aibă loc 

UPDATE 11:56  PSD Constanța îl susține pe Liviu Dragnea la conducerea interimară a partidului după demisia lui Victor Ponta, se arată într-un comunicat de presă al PSD Constanţa. ”Reprezentanții PSD Constanța vor participa la ședința Comitetului Executiv Național și vor vota conform mandatului primit”, se arată în comunicat.

CITEŞTE ŞI  SURSE. Ecaterina Andronescu s-a înscris în lupta pentru şefia PSD

UPDATE 11:06  Surse politice citate de Realitatea TV susţin că Liviu Dragnea va obţine 45 de voturi, iar Rovana Plumb are aduna doar 30 de voturi.

UPDATE 11:01  Victor Negrescu, europarlamentar PSD, le cere colegilor săi din Comitetul Executiv al PSD să conştientizeze responsabilitatea pe care o au şi să judece în consecinţă, astfel încât ”să nu distrugă partidul”. ”Acest Comitet Executiv este extrem important pentru viitorul PSD. Eu am crescut în acest partid de la 18 ani, am trecut prin toate etapele, începând de la organizaţia locală şi nu pot fi indiferent la deciziile privind viitorul PSD. Fac un apel către toţi liderii PSD: Nu distrugeţi partidul! Partidul Social Democrat şi-a câştigat cu greu reputaţia şi respectul pe scena politică, iar cei cărora trebuie să le mulţumim pentru acest lucru sunt membrii şi simpatizanţii noştri. PSD este singurul partid de masă din România, cea mai mare formaţiune politică din ţară, singurul capabil să asigure o guvernare stabilă şi performantă. Vreau ca toţi să conştientizeze responsabilitatea pe care o au şi să judece în consecinţă”, a spus Victor Negrescu.

UPDATE 10:37  Ecaterina Andronescu s-a înscris în lupta pentru şefia PSD, informează B1 Tv care citează surse politice.

***

Zi decisivă pentru viitorul Partidului Social Democrat. Astăzi, Comitetul Executiv al PSD îşi alege noul preşedinte interimar. Alături de membri conducerii centrale, putere de decizie au şi liderii din teritoriu. Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintele CN, Rovana Plumb, se vor bare pentur şefia interimară a partidului în cadrul Comitetului Executiv, Comitet care ar trebui să tranşeze de asemenea şi problema Congresului. 

Cele mai mari şanse pentru preluarea preşedinţiei interimare se pare că le are Liviu Dragnea, actualul coordonator poliic al PSD. Ba mai mult, chiar marţi seara, Liviu Dragnea a mers hotelul din Bucureşti unde sunt cazaţi liderii din teritoriu, susţin surse politice citate de Digi 24. Fostul preşedinte executiv şi-a anunţat public candidatura cu o zi înaintea alegerilor şi pare convins că poate conduce partidul mai bine decât Rovana Plumb, cea desemnată de Victor Ponta ca interimar. Prin implicarea mea şi prin formarea unei echipe de conducere partidul poate fi stabilizat, poate avea un moral ridicat. Am această încredere. Am vorbit cu aproape toată lumea”, spunea marţi Liviu Dragnea.

Coordonatorul politic al PSD  a făcut un tur de forţă în filialele PSD în perioada în care Ponta a fost plecat în Turcia. “Oamenii din teritoriu aşteaptă foarte rapid o stabilizare a conducerii, să spună care este linia, să vadă că PSD este condus în continuare, să aibă garanţia că această conducere păstrează guvernarea cu Victor Ponta prim-ministru. (…) E nevoie urgentă de certitudine şi de fermitate la vârful partidului şi de un plan de acţiune concret (…). Alegerile locale de la anul vor fi un moment politic foarte important, cu efecte la alegerile parlamentare (…). Este nevoie de o conducere care să dea vigoare şi siguranţă partidului“, declara el, într-o emisiune tv.

Rovana Plumb, preşedinte al Consiliului Naţional, i-a criticat pe colegii care au lansat atacuri în presă, acuzându-i că aduc atingere intereselor partidelor şi fac jocurile adversarilor politici. Plumb a făcut apel la unitate, în repetate rânduri, precizând că ea ştie să lucreze doar în echipă.
Desigur că asupra PSD există presiuni şi cred că nu trebuie să nu spunem acest lucru. În ceea ce priveşte Congresul, aşa cum am spus de fiecare dată, data Congresului va fi stabilită de către Comitetul Executiv, iar în rest cred că trebuie să avem grijă să nu ne creăm singuri mai multe crize decât e cazul şi să găsim soluţii ca împreună să putem să mergem mai departe“, a spunea Plumb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

România ajută Republica Moldova să intre în UE dar Ciolacu are o propunere directă. “Avem o variantă și mai scurtă de a fi în...

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, a declarat că populația Republicii Moldova dorește să trăiască într-un stat care să-i ofere prosperitate și siguranță,...

La un pas de istorie! Thailanda, tot mai aproape de legalizare căsătoriilor între persoane de același sex

Parlamentul thailandez a aprobat miercuri, cu o majoritate covârșitoare, un proiect de lege privind legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, un pas istoric,...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă