25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăTechAlegeri în PSD. Teleormanul şi Neamţul, fruntaşe la prezenţă

Alegeri în PSD. Teleormanul şi Neamţul, fruntaşe la prezenţă

Prezenţa la alegerile interne din PSD a fost, până la ora 12.00, de 36%, a anunţat preşedintele Comisiei Electorale Centrale a partidului, deputatul Florin Iordache, care a precizat că judeţele Neamţ şi Teleorman sunt fruntaşe, cu aproximativ 51%, în timp ce Sectoarele 4 şi 5 au prezenţe de 18%.

Astfel, până la ora 12.00, dintre cei aproape 532.000 de membri PSD, s-au prezentat la urne 195.130, reprezentând 36% din numărul de votanţi.

Florin Iordache a precizat că judeţele cu cea mai bună prezenţă sunt Neamţ şi Teleorman (judeţul condus de Liviu Dragnea), cu 51%, precum şi Olt, Dolj, Brăila şi Sectorul 1. La coada clasamentului se situează judeţele Harghita şi Covasna, precum şi Sectorul 4 şi Sectorul 5, cu prezenţe de aproximativ 18%. Sectorul 4 a rămas de curând fără lider, după demisia lui Nicolae Bănicioiu din fruntea filialei, în timp ce în Sectorul 5, coordonat de Marian Vanghelie până la excluderea sa din partid, noul lider este deputatul Cristian Rizea, care îşi pregăteşte o candidatură la primăria Sectorului.

În Gorj, judeţul reprezentat de Victor Ponta, prezenţa este de aproximativ 47%.

Pe de altă parte, Florin Iordache a precizat că au fost prezentate date şi din Republica Moldova, acolo unde au votat 125 de membri din cei 420 înregistraţi.

La sediul central al PSD, unde este organizată o secţie specială de vot, pentru liderii partidului care se află în Bucureşti, dar sunt înscrişi pe liste din teritoriu, au votat 35 de social-democraţi.

Mai mult, în unele zone au fost închise secţiile de vot, după ce s-au prezentat la urne toţi membrii înscrişi care se aflau în localitate.

Florin Iordache a adăugat că până la această oră nu au fost semnalate incidente, însă în unele localităţi a fost nevoie de urna mobilă, fie din cauza condiţiilor meteo, fie din cauza stării de sănătate a unor membri care doreau să voteze.

Cele mai citite

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Achiziția avioanelor F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică pe 50 de ani

Achiziția avioanelor militare F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică a României pentru următorii 50 de ani, afirmă un comunicat...

Descoperă beneficiile consumului de produse artizanale

Într-o lume dominată de producția industrială și de alimentele procesate, produsele artizanale reprezintă o răsplată pentru cei care apreciază gustul autentic, calitatea superioară și...
Ultima oră
Pe aceeași temă