18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăTechALEGERI LOCALE 2016. Victor Ponta a mers la o secție de votare...

ALEGERI LOCALE 2016. Victor Ponta a mers la o secție de votare din Târgul Jiu, însă el va vota în București

ALEGERI LOCALE 2016. Fostul premier al României, deputatul Victor Ponta i-a însoțit, duminică, la Târgu Jiu, pe candidaţii PSD la funcţiile de primar al municipiului şi preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj pe Florin Cârciumaru, respectiv Ion Călinoiu. Cu toate acestea, Ponta a precizat că va vota la București, însă nu a dorit să menţioneze numărul secţiei, potrivit Agerpres.

El a declarat că cea mai importantă decizie care va fi luată în cursul săptămânii viitoare este legată de poziţia pe care o avea PSD-ALDE-UNPR în Parlament faţă de actuala guvernare. Totodată, Victor Ponta a punctat că luni sau marţi vor începe negocierile pe plan local, PSD urmând să facă alianţe cu ALDE şi UNPR chiar şi acolo unde va avea singur majoritate. 

„Marţi mergem la Parlament şi cea mai importantă decizie, că domnul Zgonea oricum pleacă, dar nu e asta cea mai importantă decizie; cea mai importantă decizie va fi poziţia PSD-ALDE-UNPR faţă de guvernare, asta cred că e cea mai importantă. Luni, marţi probabil că încep negocierile pe plan local, după cum ştiţi, PSD chiar şi acolo unde va avea majoritatea singur va face alianţă cu ALDE şi cu UNPR şi după aceea şi în Parlament. Astea sunt decizii care încep să se discute marţi”, a spus Victor Ponta. 

Întrebat ce se va întâmpla cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, după aceste alegeri, Victor Ponta a precizat că va rămâne în fruntea partidului pentru a câştiga şi alegerile parlamentare din toamnă. 

„Cu domnul Dragnea e simplu, câştigă PSD, e pe primul loc, trebuie să rămână să câştige şi parlamentarele. Doar la PNL dacă pierd trebuie să rămână, eu o să mă rog să rămână Gorghiu cu Blaga ca să mai piardă încă o dată în noiembrie. (…) Am emoţii peste tot, şi la Târgu-Jiu am emoţii, nu că nu câştigăm, dar e normal, este o bătălie şi până nu se numără toate voturile nu poţi să spui că e totul bine. Am fost în toată ţara în campanie şi oamenii s-au cam lămurit cum e cu tehnocraţii Guvernului aşa încât va fi bine”, a mai afirmat Ponta. 
 

 

Cele mai citite

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...
Ultima oră
Pe aceeași temă