11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechAlina Gorghiu: Lui Liviu Dragnea i-am cerut să discutăm despre cum văd...

Alina Gorghiu: Lui Liviu Dragnea i-am cerut să discutăm despre cum văd partidele noastre politica după 11 decembrie. Faptul că nu răspunde acestei invitaţii este o lipsă de respect

Liderul liberalilor, Alina Gorghiu, a declarat, luni, că refuzul lui Liviu Dragnea de a participa cu ea la o dezbatere publică despre proiectele de guvernare a României de după alegeri reprezintă “lipsă de respect” pentru toți cei care participă la campania electorală din țară, citează Agerpres.

”Singurul dușman al PNL în Timiș va fi absența la vot. Este o ultimă săptămână în care se pare că mai trece o zi în care Liviu Dragnea, liderul PSD, acel lider de stânga care vrea să guverneze România nu răspunde invitației mele de a avea o dezbatere împreună. I-am cerut să discutăm despre cum văd partidele noastre politica după 11 decembrie și cum vedem viitorul României. (…). Cred că este un semn de lipsă de respect pentru toți cei care participă în România mai mult sau mai puțin activ la toată această campanie electorală”, a spus Alina Gorghiu.

Liderul PNL a mai afirmat în conferința de presă despre ”cartelul Dragnea — Ponta — Băsescu — Tăriceanu” că s-a format cu mult înainte de alegerile locale, creând o atmosferă care înseamnă ”toți împotriva PNL”.

”Este un front (cartelul. n.r.) anti-Justiție, un front care are ca obiective foarte clare desființarea DNA, suspendarea președintelui, modificarea legislației în România astfel încât să-l facă pe Dragnea premier — așa se modifică legile în România, nu în interesul cetățeanului, ci în interesul unui singur cetățean și anume Liviu Dragnea, care acum nu poate fi premier pe o lege dată de Guvernul Năstase”, a susținut Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a mai adăugat că este hotărâtă să ”demonteze” câteva mituri pe care Liviu Dragnea le vehiculează în spațiul public, cum ar fi faptul că ”PSD ajută săracii”, că ”PSD nu vă ia, ci vă dă” și mitul că ”PSD este serios la guvernare”.

”Legat de primul mit, în realitate, rata sărăciei și numărul persoanelor sărace în timpul guvernării Ponta a fost în creștere de la an la an, cu 2,5%, numărul românilor săraci a crescut cu 450.000. (…). În guvernarea Cioloș a scăzut această rată”, a declarat Gorghiu.

În privința celui de-al doilea mit, Gorghiu a afirmat că în realitate, guvernarea Dragnea-Ponta a introdus 40 de taxe noi sau le-a majorat, printre acestea fiind supra-acciza la carburant, taxa de bacșiș, impozitul pe locuințe și clădiri, impozitul pe teren, pe mijloacele de transport, pe cifra de afaceri, pe veniturile din agricultură, impunerea CAS, majorarea taxelor locale, pentru venituri din chirii sau pentru construcții speciale, taxa de stâlp și multe altele.

“Practica PSD este foarte limpede, întâi introduce taxele, apoi, în campaniile electorale se repede să le scoată, în scop strict electoral. Nu am cum să nu cred că dacă ar ajunge la guvernare, PSD în prima zi de guvernare nu mărește taxele și impozitele. (…)”, a afirmat liderul PNL, citând Agerpres.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă