19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechAlina Gorghiu: Ponta pune presiune pe PSD

Alina Gorghiu: Ponta pune presiune pe PSD

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, joi, că premierul Victor Ponta pune presiune pe Partidul Social Democrat (PSD) prin faptul că nu demisionează din funcție în contextul actualei crize politice, informează Agerpres.

“Nu am să spun despre Victor Ponta că este vinovat sau nu. Nu este treaba mea să apreciez. Îmi doresc pentru Victor Ponta să fie nevinovat, să poată la un moment dat dovedi că este nevinovat. (…) Dacă mâine începe urmărirea penală împotriva mea voi pleca din PNL și fac un pas lateral. Dar am să fac asta nu pentru că mă consider vinovată și că nu aș crede că pot să-mi demonstrez nevinovăția, ci pentru că eu cred că presiunea ar fi nedreaptă pentru PNL. (…) Ponta pune presiune pe PSD”, a susținut liderul PNL la Antena 3, punctând că la un prim-ministru credibilitatea înseamnă aproape tot.

Astfel, Gorghiu a afirmat că o primă soluție pentru ieșirea din criza actuală politică este organizarea de alegeri anticipate, iar cea de-a doua demisia premierului Victor Ponta. Copreședinta PNL a spus că în prezent există o majoritate parlamentară “fluidă”.

“La momentul acesta există o majoritate parlamentară destul de fluidă”, a spus Gorghiu, indicând că la votul privind Strategia Națională de Apărare a Țării și la cel privind numirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la SIE a existat o altă majoritate parlamentară și că ar fi fost o surpriză dacă Victor Ponta i-ar fi lăsat pe social-democrați să voteze în cazul șefului Serviciului Român de Informații.

Ea l-a acuzat pe Victor Ponta de “lașitate politică”.

“Este laș când își obligă parlamentarii să stea în bancă sau când îi obligă să iasă din sală pentru că îi este frică de modul în care vor vota. Mi se pare o lipsă de loialitate față de partidul pe care îl conduci. (…) PSD este într-o stare nefericită”, a afirmat liderul PNL.

 

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă