13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăTechAlina Gorghiu aruncă bomba în UNPR

Alina Gorghiu aruncă bomba în UNPR

Liberalii au avut discuții cu partidul lui Mircea Geoană și cu UDMR, dar și cu colegi ai liderului UNPR, Gabriel Oprea, a declarat co-președinta PNL, Alina Gorghiu, luni, la Realitatea TV, subliniind că a reușit că îi convingă pe unii că programul de guvernare PNL merită susținut, relatează Mediafax

Alina Gorghiu a arătat că Oprea a avut poziţii publice în care a afirmat că nu doreşte să ajute la schimbarea actualului Executiv.

”Dar am discutat cu colegi de-ai domniei sale, şi pe unii i-am convins că merită să susţină acest program de guvernare. În momentul în care vom avea această majoritate, vom depune moţiunea de cenzură”, a afirmat Gorghiu, precizând a avut o discuţie astăzi, în BPN, în care atât ea cât şi Vasile Blaga le-a solicitat celor din conducerea partidului să nu mai avanseze tot felul de date în calendar, privind moţiunea de cenzură, pentru că ”nu le face neapărat bine”.

Cu toate acestea, Alina Gorghiu a precizat că în PNL s-a stabilit să nu se mai avanseze termene privind depunerea unei moţiuni de cenzură, până când nu vor fi siguri că au acea majoritate care să le permită schimbarea Guvernului Ponta.

”Am creat o aşteptare foarte mare, vorbind despre venirea la guvernare. (..) Vom vorbi atunci când o vom avea. Nu vreau să mai spun despre moţiunea de cenzură din nou avansând un termen sau să o depunem doar ca exerciţiu de imagine (..) A vorbi despre un lucru foarte mult şi a ridica aşteptările electoratului care îl detestă pe Ponta nu e un lucru bun, e mult mai sănătos să facem negocieri, să găsim formula corectă pentru formula de guvernare”, a spus Gorghiu.

Co președinta PNLL s-a referit la negocierile pe care PNL le are în acest moment cu formaţiunile parlamentare. ”L-am auzit pe domnul Geoană că este pregătit să vorbească pe programul de guvernare. Vom sta de vorbă cu toţi colegii din această formaţiune şi cu toţi colegii care au disponibilitatea de a susţine programul nostru”, a mai arătat Alina Gorghiu, precizând că liberalii au avut discuţii şi cu UDMR şi le va continua.

Alina Gorghiu a precizat că doar majoritatea parlamentară le mai lipsește liberalilor pentru a prelua puterea. 

”Avem toate condiţiile bifate, mai puţin majoritatea parlamentară, pentru a ajunge la putere”, a ţinut să menţioneze copreşedinta PNL.

Cele mai citite

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...

Declarațiile selecționerului Edward Iordănescu înaintea amicalului România – Columbia

Înaintea partidei amicale dintre România și Columbia, care se va disputa în această seară la Madrid, selecţionerul Edward Iordănescu a afirmat că doar ridicându-şi...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...
Ultima oră
Pe aceeași temă