12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăTechAlina Gorghiu cere DEMISIA ministrului Educaţiei. Ce acuze grave îi aduce

Alina Gorghiu cere DEMISIA ministrului Educaţiei. Ce acuze grave îi aduce

Alina Gorghiu, copreşedintele Partidului Liberal Naţional, i-a cerut, vineri, demisia ministrului Educaţiei. Într-o postare pe contul său de Facebook, Gorghiu susţine că Sorin Câmpeanu nu a gestionat adecvat procesul de admitere a elevilor la licee şi îl acuză că “intenționează să promoveze meritocrația în educație” dacă nu va lua măsurile necesare pentru rezolvarea acestei probleme.

Domnul ministru Câmpeanu ar trebui să cedeze portofoliul Educației dacă nu este capabil să țină în frâu o chestiune care ar trebui să funcționeze ca un ceas – procesul de admitere a elevilor la licee – și dacă nu intenționează să promoveze meritocrația în educație. Neputința domniei sale riscă să marcheze o generație de elevi, să revolte și să nedreptățească tineri care au făcut eforturi pentru a fi admiși la un liceu bun. De altfel, când bătăliile interne și critica opoziției sunt principala ocupație a PSD, e de așteptat ca problemele care țin de guvernare să scape de sub control fără ca nimeni să observe“, a scris Gorghiu pe Facebook.

CITEŞTE ŞI  ANCHETĂ a Ministerului Educației, în patru judeţe, privind repartizarea elevilor la licee

Corpul de control al Ministerului Educaţiei a început o anchetă privind repartizarea elevilor la licee în patru judeţe -Prahova, Bihor, Brăila şi Suceava, fiind cercetat modul în care elevi care nu primiseră repartizare la liceu au ocupat locurile prin transfer, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu.

Ministrul a cerut Corpului de control al MECS să verifice legalitatea unor transferuri la clasa a IX-a, după repartizarea computerizată, unde au fost aprobate peste 800 de astfel de solicitări.

 

 

 

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă