18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechUPDATE. Alina Gorghiu i-a cerut demisia premierului Ponta. Ce spune premierul despre...

UPDATE. Alina Gorghiu i-a cerut demisia premierului Ponta. Ce spune premierul despre cumnatul său

Alina Gorghiu, co-președintele PNL, cere demisia premierului Victor Ponta. Deputatul a ales, de această dată, să se folosească de contul său de Facebook unde a scris că "Victor Ponta nu mai poate rămâne prim-ministru". Declaraţia co-preşedintelui PNL vine după ce cumnatul premierului Victor Ponta a fost reţinut de procurorii DNA Ploieşti în urma percheziţiilor de la firma pe care Iulian Herţanu o deţine împreună cu sora premierului.

CITEŞTE ŞI  Asaltul PNL din Parlament. Când va fi confirmată noua majoritate​ 

"Victor Ponta a avut un discurs corect când Mircea Băsescu a fost reținut. Premierul îi cerea demisia lui Traian Băsescu, spunând că este nevoie de un sacrificiu personal. Victor Ponta nu mai poate rămâne prim-ministru. Nu doar pentru că prietenii cei mai apropiați și rude ale sale sunt cercetați pentru fapte de corupție. Incompetența, minciuna și abuzurile sale sunt tot atâtea motive pentru care Victor Ponta nu mai are legitimitatea morală și politică de a conduce Guvernul României. România nu și-l mai poate permite într-o funcție atât de importantă. E un lux prea mare, pentru o țară ca România”, a scris Alina Gorghiu pe pagina de Facebook.

Ce spunea Victor Ponta în cazul lui Mircea Băsescu

La scurt timp după ce fratele fostului preşedinte a fost arestat Victor Ponta a iesit în spaţiul public şi a declarat că Traian Băsescu trebuie să demisioneze din funcţia de la Cotroceni. "Cred că preşedintele României şi nu doar al României, ci orice preşedinte dintr-o ţară europeană, în faţa unei asemenea situaţii, tocmai pentru a nu arunca o umbră de îndoială asupra activităţii Justiţei, ar trebui să demisioneze imediat. Acum e momentul în care Traian Băsescu trebuie să sprijine prestigiul şi independenţa Justiţiei şi să renunţe la funcţia din care orice român poate să creadă că într-un fel sau altul influenţează aflarea adevărului şi sancţionarea celor vinovaţi", spunea anul trecut Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI  De ce nu crede Traian Băsescu că Opoziţia va ajunge la guvernare

Cum s-a răzgândit Ponta când e vorba despre dosarul cumnatului său

La scurt timp după ce aflat că în ţară Direcţia Naţională Anticorupţie efectuează percheziţii la o firmă în acţionariatul căreia se regăsesc sora şi cumnatul său, Ponta a revenit pe Twitter cu un mesaj în care spune că "Nu cunoscşi oricum ar fi greşit să comentez eu cercetările efectuate de procurori faţă de cumnatul meu. Legea trebuie să fie egală pentru toţi.

CITEŞTE ŞI  ANALIZĂ. De ce s-a reîntors Traian Băsescu în politică

Însă, premierul Ponta nu a mai spus nimic despre vreun "sacrificiu personal" şi nu a mai amintit deloc despre cererea de demisie pe care i-a adresat-o lui Traian Băsescu în cazul fratelui său. Mircea Băsescu a fost arestat preventiv deoarece procurorii DNA l-au acuzat că a primit bani de la familia lui Bercea Mondial pentru a-i facilita acestuia eliberarea din închisoare.

Ponta: Ma simt rău, mama mea a avut de suferit

Premierul Ponta a declarat miercuri după-amiază, pe holurile Camerei Deputaţilor că nu îşi va da demisia din funcţia de la Palatul Victoria deoarece el nu are nicio atribuţie de numire a magistraţior fiind un atribut al preşedintelui şi deci nu poate influenţa actul de justiţie. De asemenea, premierul a spus că nu vrea să comenteze nimic despre dosarul în care este implicat cumnatul său şi a precizat că "dacă e vinovat, cumnatul meu va plăti". Însă a recunoscut că dezvăluire procurorilor DNA despre activitatea de la firma lui Iulian Herţanu îi fac rău atât lui cât şi, mai ales, mamei sale. "Îmi pare foarte rău și i-am cerut iertare pentru asta, pentru că, doar pentru că e mama mea, a fost batjocorită la unele posturi de televiziune cum n-a fost 70 de ani și a suferit foarte mult din cauza asta. Ea nu are nicio calitate procesuală, decât calitatea de mama mea. Iar unii care se ocupă cu evaziunea fiscală au vorbit de mama mea", a declarat Victor Ponta.

 

 

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă