9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăTechAlina Gorghiu ironizează prognozele electorale ale USR: Ar fi bine să ia...

Alina Gorghiu ironizează prognozele electorale ale USR: Ar fi bine să ia 19 la sută

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, susţine că PNL are în toate sondajele electorale în jur de 30 la sută din intenţia de vot, nu 18,5 la sută, așa cum estima anterior USR.

”Ar fi bine ca USR să ia 19 la sută în intenţia de vot, scor conform propriului sondaj de opinie :)). În privinţa PNL, toate cercetările independente de noi indică PNL la un scor de aproximativ 30 la sută. În aceste condiţii, dacă prezenţa va fi cea estimată de USR, iar scorul lor va fi compus din două cifre, vom putea realiza fără emoţii majoritatea necesară pentru investirea unui guvern Dacian Cioloş, aşa cum ni-l dorim şi noi şi USR”, a scris Gorghiu pe contul ei de Facebook.

Replica Alinei Gorghiu vine după ce USR a dat publicităţii sondajul Kantar-TNS comandat de partid şi publicat cu trei săptămâni înaintea scrutinului. Acest sondaj estima că arată că USR va obține 19 % din voturi la alegerile din decembrie 2016, ceea ce va reprezenta cu 1 la sută peste PNL. În același sondaj, PSD este cotat cu 40%, iar ALDE şi PMP cu câte 7%.

Conform acestui sondaj, doar aceste formațiuni vor trece pragul electoral.

”Eu sper să evităm un nou război al sondajelor între USR şi PNL. Am văzut că şi ei au publicat imediat un sondaj ‘pe surse’. Sondajele nu se publică pe surse. (….) Sondajul real care a respectat ordinea partidelor a fost cel comandat de USB (la locale, n.r.)”, a susținut miercuri fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea, candidat al USR la parlamentare, citat de Mediafax.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Camere video în școli pentru siguranța elevilor

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că utilizarea camerelor video în școli va garanta siguranța elevilor. De altfel, instituțiile abilitate și persoanele autorizate vor avea...

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa în 2024

România va avea "cea mai mare" creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel...

România va avea o echipă în finala EHF European League! Gloria Bistrița și Dunărea Brăila se duelează în penultimul act

Formațiile CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud şi HC Dunărea Brăila vor fi adversare în semifinalele EHF European League, conform tragerii la sorţi efectuate astăzi la...
Ultima oră
Pe aceeași temă