12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăTechAlina Gorghiu și Victor Ponta se contrazic pe alocația pentru copii

Alina Gorghiu și Victor Ponta se contrazic pe alocația pentru copii

Co președinta PNL, Alina Gorghiu, i-a răspuns pe Facebook premierului care i-a atras atenția că nu știe că alocația pentru copii s-a dublat, și este acum de 84 de lei. Gorghiu a precizat că Victor Ponta minte și că alocația a rămas la 42 de lei, întrucât a doar familiile cu un venit lunar de până la 530 de lei pe membru de familie, beneficiază de o alocație mai mare. 

Lidera PNL a afirmat că declarația șefului Guvernului este o încercare de manipulare a opiniei publice. 

”Dl Victor Ponta susține, în scris, pe Twitter, că Guvernul a dublat alocația pentru copii. Fals. Nu a dublat alocația pentru copii, aceasta este tot 42 de roni. Guvernul a majorat nu alocațiile copiilor, ci pe ale familiilor, nu pentru toate, ci doar în cazul acelora care au un venit net lunar de până la 530 de lei pe membru de familie. Această informație falsă, aruncată de dl Ponta în spațiul public, este dovada că Prim-ministrul României nu se poate opri în a minți populația României. Una este să greșești o cifră, este omenește, alta este manipularea, mai ales într-un subiect atât de sensibil social. Sute de mii de români vor trăi acum cu speranța că de luna viitoare vor primi de la poștă alocații dublate pentru copiii lor. Este o bătaie de joc, dl Victor Ponta a depășit și ultima barieră a cinismului. Nu mă aștept ca dl Victor Ponta să retracteze, ceea ce dna ministrul Plumb a explicat foarte clar. Citiți ce spunea ministrul Plumb și textul de astăzi al premierului”, a scris Alina Gorghiu pe rețeaua de socializare. 

Precizarea premierului, pe Twitter, vine după ce Alina Gorghiu a declarat la Realitatea că alocația pentru copii este de 46 de lei. 

”Greșeala D. Gorghiu nu e gravă! Grav că nu știe că s-a dublat la 84! Și nu știe cât ar costa bugetul dacă se fac 200!”, a scris Ponta, pe Twitter.

Guvernul a aprobat în ședința în octombrie 2014 un proiect de Ordonanță de Urgență care prevede majorarea alocației privind sprijinul familiei cu 42 de lei pentru fiecare copil, a anunțat la acea dată ministrul muncii Rovana Plumb, potrivit Hotnews. 

Aceasta a spus că de majorarea alocației vor beneficia 284.000 de familii cu un venit net lunar de până la 530 de lei pe membru de familie. În aceste familii se află 500.000 de copii. Rovana Plumb a precizat că nu este vorba de mărirea indemnizației de stat pentru copii, ci a alocației de sprijin a familiilor sărace. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă