17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechAlina Gorghiu susține că PNL și USR vor susține propunerea ca Dacian...

Alina Gorghiu susține că PNL și USR vor susține propunerea ca Dacian Cioloș să fie premier, după alegerile parlamentare

PNL și USR vor susține propunerea ca Dacian Cioloș să rămână premierul României și după alegerile parlamentare din 11 decembrie, a declarat președintele PNL, Alina Gorghiu, duminică seara, la postul Antena 3.

În opinia sa, platforma anunţată de Dacian Cioloș, în această săptămână, reprezintă startul unei campanii cu Dacian Cioloş premier.

„Dacian Cioloş va fi numitor comun al unei formule pe care eu o consider esenţială în acest moment în România pentru schimbarea de care avem nevoie. Şi noi, şi USR vom susţine propunerea de prim-ministru Dacian Cioloş şi cumva platforma aceasta e startul unei campanii cu Dacian Cioloş prim-ministru. Aşa o văd eu, rămâne să mă contrazică Dacian Cioloş dacă nu e aşa”, a declarat președinta PNL Alina Gorghiu, la postul Antena 3.

Întrebată dacă are încredere în Dacian Cioloş, Alina Gorghiu a răspuns că „încredere e puţin spus”. „Îmi asum acest parteneriat dacă şi domnul Dacian Cioloş îşi va dori”, a continuat ea.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, duminică, la România TV, că PNL a solicitat autorizație pentru organizarea unui miting de susținere a Guvernului tehnocrat, numărul participanților fiind estimat la 50.000 de persoane.

„Am primit la Primăria Generală a Capitalei o solicitare din partea PNL pentru a organiza un miting pe data de 22 octombrie, deci sâmbăta viitoare, între orele 8,00 — 14,00, miting pentru susținerea Guvernului tehnocrat, în Piața Victoriei, perimetru cuprins între bulevardul Aviatorilor, Parcul Kiseleff, bulevardul Ion Mihalache, Titulescu, Calea Victoriei, Lascăr Catargiu. (…) Probabil că este bătălie între PNL și USR care să susțină mai tare un guvern neperformant, un guvern format din miniștri recomandați nu de propria competență, ci de multinaționale. Așa scrie aici, uitați, organizatorul adunării publice: PNL. Obiectul adunării publice: miting pentru susținerea Guvernului tehnocrat. Număr participanți: circa 50.000 de persoane din București și din provincie. Deci vor veni cu autocarele și vor bloca Bucureștiul sâmbăta viitoare", a spus Firea,

Joi, Dacian Cioloș a declarat, la Digi 24, că va discuta cu formațiunile politice despre o „platformă” de principii și valori, care să fie continuate și după alegerile parlamentare.

 

Cele mai citite

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă