15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechAlina Gorghiu susţine că Ponta nu a vrut să voteze legea alocaţiilor

Alina Gorghiu susţine că Ponta nu a vrut să voteze legea alocaţiilor

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, că îi cere public premierului Victor Ponta să-şi asume public faptul că nu a vrut să voteze legea de majorare a alocaţiilor, informează Mediafax.

” Ieri (miercuri – n.r.) a fost un moment, după cum ştiţi, special pentru PNL (…)vorbesc despre momentul în care s-au dublat alocaţiile pentru copii, vorbesc de votul din Camera Deputaţilor. Credeţi-mă că am constatat ulterior, nu am ştiut la momentul la care eram în plen, am constatat ulterior un lucru de care mi-ar fi ruşine să-l fac.Credeţi-mă, la vârsta mea şi la vârsta premierului Ponta nu cred că te mai poţi juca de-a: bag cartela, scot cartela, şi nu-mi asum votul la un proiect de lege pe care public, de altfel, l-am asumat. Vorbesc despre faptul că, deşi prezent în sală şi deşi public a susţinut că va vota propunerea liberalilor de dublare a alocaţiei, premierul Ponta a scos cartela ca un copil, la vot, fără să-şi asume o poziţie foarte clară”, a spus copreşedintele PNL.

Alina Gorghiu i-a solicitat public premierului Ponta ”să spună opiniei publice, să-şi asume public faptul că nu a vrut să voteze această majorare de alocaţie” şi să spună dacă nemulţumirea că ideea a fost a PNL-ului a fost atât de mare, încât a refuzat să susţină proiectul de lege”.

Gorghiu a mai spus că solicitarea sa nu este una personală, pentru că “opinia publică trebuie să ştie ce atitudine adoptă premierul atunci când vine vorba de soarta a peste 3,7 milioane de copii”.

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a prezentat, miercuri seara, un tabel cu distribuţia voturilor pentru amendamentul de dublare a alocaţiilor, arătând că doar 5 voturi favorabile au aparţinut PSD, iar premierul Victor Ponta, lider PSD şi deputat, nu apare pe această listă.

El a arătat că PSD a fost forţat să voteze majorarea alocaţiilor de stat pentru copii şi că, din totalul voturilor în favoarea amendamentului de dublare a alocaţiilor, doar 5 au aparţinut PSD, restul fiind ale PNL, UDMR, minorităţilor şi deputaţilor neafiliaţi.

Potrivit liderului liberal, care a prezentat desfăşurătorul votului, 71 de deputaţi PSD au votat împotrivă şi doar 5 pentru majorarea alocaţilor, în favoarea acestei creşteri mai votând 69 de deputaţi liberali, 11 deputaţi UDMR, 3 deputaţi de la Grupul Popular Democrat, 5 deputaţi de la minorităţi, 2 deputaţi de la grupul PC-PLR şi 3 deputaţi neafiliaţi.

Camera Deputaţilor a decis, miercuri, dublarea alocaţiilor de stat pentru copii, adoptând un amendament al liberalilor în acest sens la Ordonanţa de urgenţă 65/2015.

Cele mai citite

Ciolacu reafirmă că alianța PSD-PNL îl are pe Cătălin Cîrstoiu candidat la Primăria generală a Capitalei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că în prezent Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei, potrivit spotmedia.ro. El a subliniat că...

Replica lui Nicușor Dan pentru Cristian Popescu Piedone care s-a declarat interlop: „ Știm toți”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat pe tricou dupa ce acesta s-a afisat vineri cu...

Rusia susține că a doborât 50 de drone ucrainene. Doi civili și-au pierdut viața

Ministerul rus al Apărării a transmis sâmbătă că apărarea sa antiaeriană a interceptat şi distrus 50 de drone ucrainene în cursul nopţii, respingând unul...
Ultima oră
Pe aceeași temă