14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechAlina Gorghiu susţine că Ponta nu a vrut să voteze legea alocaţiilor

Alina Gorghiu susţine că Ponta nu a vrut să voteze legea alocaţiilor

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, că îi cere public premierului Victor Ponta să-şi asume public faptul că nu a vrut să voteze legea de majorare a alocaţiilor, informează Mediafax.

” Ieri (miercuri – n.r.) a fost un moment, după cum ştiţi, special pentru PNL (…)vorbesc despre momentul în care s-au dublat alocaţiile pentru copii, vorbesc de votul din Camera Deputaţilor. Credeţi-mă că am constatat ulterior, nu am ştiut la momentul la care eram în plen, am constatat ulterior un lucru de care mi-ar fi ruşine să-l fac.Credeţi-mă, la vârsta mea şi la vârsta premierului Ponta nu cred că te mai poţi juca de-a: bag cartela, scot cartela, şi nu-mi asum votul la un proiect de lege pe care public, de altfel, l-am asumat. Vorbesc despre faptul că, deşi prezent în sală şi deşi public a susţinut că va vota propunerea liberalilor de dublare a alocaţiei, premierul Ponta a scos cartela ca un copil, la vot, fără să-şi asume o poziţie foarte clară”, a spus copreşedintele PNL.

Alina Gorghiu i-a solicitat public premierului Ponta ”să spună opiniei publice, să-şi asume public faptul că nu a vrut să voteze această majorare de alocaţie” şi să spună dacă nemulţumirea că ideea a fost a PNL-ului a fost atât de mare, încât a refuzat să susţină proiectul de lege”.

Gorghiu a mai spus că solicitarea sa nu este una personală, pentru că “opinia publică trebuie să ştie ce atitudine adoptă premierul atunci când vine vorba de soarta a peste 3,7 milioane de copii”.

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a prezentat, miercuri seara, un tabel cu distribuţia voturilor pentru amendamentul de dublare a alocaţiilor, arătând că doar 5 voturi favorabile au aparţinut PSD, iar premierul Victor Ponta, lider PSD şi deputat, nu apare pe această listă.

El a arătat că PSD a fost forţat să voteze majorarea alocaţiilor de stat pentru copii şi că, din totalul voturilor în favoarea amendamentului de dublare a alocaţiilor, doar 5 au aparţinut PSD, restul fiind ale PNL, UDMR, minorităţilor şi deputaţilor neafiliaţi.

Potrivit liderului liberal, care a prezentat desfăşurătorul votului, 71 de deputaţi PSD au votat împotrivă şi doar 5 pentru majorarea alocaţilor, în favoarea acestei creşteri mai votând 69 de deputaţi liberali, 11 deputaţi UDMR, 3 deputaţi de la Grupul Popular Democrat, 5 deputaţi de la minorităţi, 2 deputaţi de la grupul PC-PLR şi 3 deputaţi neafiliaţi.

Camera Deputaţilor a decis, miercuri, dublarea alocaţiilor de stat pentru copii, adoptând un amendament al liberalilor în acest sens la Ordonanţa de urgenţă 65/2015.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă