11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechAndronache: PNL nu e de acord cu modificarea Regulamentului Camerei în privinţa...

Andronache: PNL nu e de acord cu modificarea Regulamentului Camerei în privinţa revocării preşedintelui

Deputatul PNL Gabriel Andronache a declarat marţi că liberalii nu sunt de acord cu modificările aduse Regulamentului Camerei, de comisia de resort, în privinţa revocării preşedintelui forului legislativ, scrie Agerpres.

    ‘PNL a votat împotriva acestei propuneri de modificare. Am invocat mai multe argumente, printre care faptul că s-au depus două proiecte de hotărâre iar pe unul dintre ele nu l-am regăsit ca fiind înregistrat la Comisia de regulament, ulterior l-au transformat în amendamente. Vom reclama această chestiune la şedinţa de plen atunci când se va pune pe ordinea de zi. De asemenea, considerăm că modificarea unui articol al Regulamentului la nici un an de zile de la data la care fusese modificat nu este în regulă’, a afirmat deputatul liberal.

    Gabriel Andronache a menţionat că modificarea propusă de PSD potrivit căreia preşedintele Camerei Deputaţilor poate să fie revocat din funcţie de grupul care l-a propus iniţial ‘este de natură să nu asigure ceea ce a cerut mereu Curtea Constituţională – o stabilitate în privinţa regulilor pe care le avem în vedere atunci când vorbim despre buna funcţionare a Parlamentului’.

    El a precizat că liberalii analizează posibilitatea de a cere control de constituţionalitate pe aceste modificări ale Regulamentului Camerei Deputaţilor.

    Regulamentul Camerei Deputaţilor a fost modificat marţi în şedinţa Comisiei de specialitate, astfel încât preşedintele forului legislativ poate fi revocat la propunerea grupului parlamentar care l-a desemnat în funcţie. 

Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...
Ultima oră
Pe aceeași temă