20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăTechAntonescu, despre acuzațiile lui Liviu Pop: Nu am legătură cu problemele lui...

Antonescu, despre acuzațiile lui Liviu Pop: Nu am legătură cu problemele lui Uioreanu

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a negat, luni seară, la B1 TV, că s-ar fi întâlnit cu președintele Traian Băsescu, care i-ar fi spus despre dosarul lui Horea Uioreanu și care i-ar fi cerut să se retragă din cursa pentru prezidențiale, acuzații formulate de social-democratul Liviu Pop.

Liviu Pop a trimis o scrisoare deschisă președintelui Traian Băsescu și lui Crin Antonescu, în care a spus că cei doi s-au întâlnit în luna februarie, iar șeful statului i-ar fi cerut lui Antonescu să se retragă din cursa pentru prezidențiale, șantajându-l cu faptul că șeful CJ Cluj, Horea Uioreanu, ar fi fost prins luând mită. Astfel, Băsescu ar fi vrut ca Victor Ponta să candideze la prezidențiale, iar Crin Antonescu să fie promovat ca premier, a mai susținut Liviu Pop.

În replică, Crin Antonescu a dezmințit acuzațiile lui Pop: ”Nu am niciun fel de legătură cu problemele domnului Uioreanu. După multă vreme, pentru prima dată de la ruperea USL am pus mâna pe telefon și l-am sunat pe Ponta să îmi spună dacă are vreo legătură cu această mizerie. Din momentul în care am făcut un anunț suprinzător și pe care nu l-am explicat pe larg privitor la faptul că nu doresc să candidez la președinție, motive care țin de urgența solidarizării unui candidat cu șansă maximă, de atunci a început teoria fie cu șantaj, fie cu înțelegerea cu Traian Băsescu”

”Povestea cu șantajul se accentuează. Se accelerează degenerarea vieții politice și mediatice din România de la o zi la alta. Atacul lui Liviu Pop este mizerabil, profund mincinos și calomnios. Nu am nicio legătură cu tot ce s-a întâmplat sau nu la Cluj, nu știu ca altcineva din PNL să aibă legătură. Calomnia, diversiunea ordinară a lui Pop, este pentru mine fără precedent. Eu am spus foarte clar și nu s-a schimbat nimic: nu doresc să candidez la președinție. Avem șansa cu mai mulți sorți de izbândă să găsim un candidat comun”, a ecplicat liberalul.

”Pe mine nimeni nu a încercat să mă constrângă să nu candidez. Nu am niciun motiv altul decât această evaluare politică pe care am făcut-o eu să nu candidez. Ce interes ar fi avut domnul Băsescu să mă scoată pe mine din cursă? Vrea să îi facă viața lui Ponta mai ușoară? Decât să rămână cineva cu cea mai mică suspiciune că aș putea fi un om șantajabil de către cineva aș putea spune, da, eu candidez”, a continuat el.

”Ia veniți voi și șantajați-mă, să văd care sunt aceia care îl pot șantaja pe Antonescu”, a subliniat Crin Antonescu.

Într-o scrisoare deschisă adresată "cuplului Băsescu-Antonescu", Liviu Pop susține că președintele Băsescu i-a cerut lui Antonescu să se retragă din cursa pentru prezidențiale.

"Fiecare minciună are termen de valabilitate, iar fiecare adevăr iese mereu la iveală. Avem informații clare că președintele Băsescu a avut o întâlnire de grad zero în data de 10 februarie, anul curent, cu domnul Antonescu, în care conducătorului liberalilor i s-au adus la cunoștință că există probe și înregistrări incriminatoare referitoare la mita de la președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu. Scopul a fost unul singur, se pare că Băsescu i-a cerut lui Antonescu să se retragă de la prezidențiale, vehiculând varianta Ponta — președinte, Antonescu — premier, scenariu care reiese din declarațiile lui Băsescu de a doua zi", susține Pop.

"Domnule Băsescu, este adevărat că v-ați întâlnit în data de 10 februarie cu domnul Antonescu pentru a-i prezenta informațiile incriminatoare referitoare la șpaga de la Uioreanu? Domnule Antonescu, e adevărat ca vi s-a cerut retragerea din cursa prezidențialelor în schimbul creării unei drepte unite sub conducerea lui Băsescu? Domnule Băsescu, recunoașteți că i-ați asigurat protecție lui Antonescu în acest dosar? Vă invităm la un dialog obiectiv și la niște răspunsuri sincere, pentru că România are dreptul să știe cine face jocul de putere", spune social-democratul.

Cele mai citite

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...

Rafila: Evoluţia artistului Florin Piersic este una favorabilă

Evoluţia artistului Florin Piersic, operat la Spitalul "Foişor" din Capitală, este una favorabilă, a anunţat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit agerpres.ro. "Am şi eu...
Ultima oră
Pe aceeași temă