14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăTechAurelia Cristea a demisionat de la șefia PSD

Aurelia Cristea a demisionat de la șefia PSD

Decizia conducerii centrale a PSD și a ALDE de a forma o alianță electorală la Cluj-Napoca a stârnit un adevărat cutremur în organizația municipală a Partidului Social-Democrat. Fostul ministru delegat pentru Dialog Social, deputatul Aurelia Cristea, și-a dat demisia din funcția de președinte al organizației municipale.

Demisia sa a venit la doar o zi după ce conducerea orga­nizației județene a PSD Cluj a decis să îi retragă sprijinul ­pentru candidatura la ­Primărie. În schimb, PSD a ­format o alianță electorală locală cu ALDE și a decis să sprijine candidatura independentului Octavian Buzoianu, un cunoscut om de afaceri care se bucură și de sprijinul PNȚCD în cursa pentru Primăria Clujului.

Președintele PSD Cluj, consilierul județean Remus Lăpu­șan, este de părere că demisia Aureliei Cristea a venit la momentul potrivit. El crede că în această perioadă organizația municipală a PSD trebuie con­dusă de cineva care are încredere în formula politică care include alianța cu ALDE și susținerea candidaturii lui Octavian Buzoianu.

Motivația Aureliei Cristea

La rândul său, Aurelia Cristea a declarat că ”am făcut un pas în lateral pe care eu îl consider moral necesar, oferind altcuiva posibilitatea de a prelua Președinția Organizației PSD Cluj-Napoca. Rămân membră PSD, rămân o colegă fidelă stângii și o luptătoare pentru cauzele pe care le consider merituoase, atât în plan local, cât și în plan central”.

Aurelia Cristea a mai precizat că decizia de a candida a fost asumată pentru a asigura înnoirea PSD Cluj-Napoca. ”Mandatul meu în Parlamentul României, la fel ca al multora dintre colegii mei, a început și se desfășoară într-o perioadă de profundă neîncredere la nivelul societății în ansamblul ei – neîncredere în clasa politică, neîncrederea reciprocă, neîncrederea în viitorul copiilor fiecăruia dintre noi. De aceea, sarcina noastră, a fiecăruia din membrii Parlamentului, este cu atât mai dificil de realizat. Însă, în acest context pe care trebuie să îl înțelegem cu maturitate, se pune mai mult ca oricând problema responsabilității noastre, individuale, pentru binele colectiv. Pentru că scopul nostru nu este acela de a «face curățenie», ci acela de a construi fundația viitorului. Este o misiune riscantă, pentru că, dacă la această fundație se pun cărămizi de proastă calitate sau șubrede, există o mare probabilitate ca acea construcție să nu reziste.

Cu aceste elemente în gând, din toamna anului trecut m-am angajat la un proiect de înnoire a PSD Cluj-Napoca. Credința mea este că nu putem reuși pe termen lung fără un proiect structural de înnoire a partidului. Provocarea PSD-ului, ca și a mediului politic în general, este una structurală, de asumare a unei identități clare, moderne, europene și de atragere a unor oameni valoroși, oameni care au dovedit civism și care să își asume o identitate politică autentică.

Am văzut candidatura la Primărie, înainte de toate, ca un pas înscris într-un proiect pe termen lung de înnoire a partidului, de asumare a unei ­abordări proaspete, de deschidere socială. Pentru mine și echipa pe care am ales-o lupta nu a fost pentru o primărie, ci pentru inimile oamenilor. Provocarea nu e un mandat de patru ani, ci o relație durabilă cu electoratul, căruia trebuie să îi oferi repere valorice stabile, clare, valide”, a spus Aurelia Cristea.

Demisii în lanț

Demisia Aureliei Cristea vine după ce și președintele executiv al PSD Cluj-Napoca, Ducu Hotima, a renunțat la această poziție. În poziția de președinte executiv al PSD Cluj-Napoca a fost numit Dan Morar. Anterior, au mai demisionat și consilierul local Claudia Anastase, care era vicepreședinte al PSD Cluj și care va candida pentru Consiliul Județean din partea partidului Mișcarea Liberală, precum și fostul deputat Mircia Giurgiu, care a devenit liderul PSRO Cluj și care va candida la Primăria Clujului.   

 

 

Cele mai citite

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă