10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechBaronul PSD Radu Moldovan, în excursie SECRETĂ în Rusia cu șefii BOR....

Baronul PSD Radu Moldovan, în excursie SECRETĂ în Rusia cu șefii BOR. Gafa preotului care i-a dat de gol

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan (PSD), și-a luat un concediu ”de rugăciune” la începutul lunii iunie și a mers în Rusia însoțit de primari din acelaşi partid, preoţi şi de Înalt Prea Sfințitul Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului. Pentru a ține excursia secretă, pelerinii nu au avut voie să posteze fotografii pe Facebook, potrivit timponline.ro. 

Pozele din excursia în Rusia nu ar fi trebuit să ajungă în presă, în condițiile în care președintele CJ a plecat în pelerinaj într-un moment de criză pentru PSD, întrucât Victor Ponta tocmai fusese pus sub urmărire penală și moțiunea de cenzură urma să fie votată.

Cu toate aceastea, arhimandritul Dumitru Cobzaru a lipsit de la instructaj, întrucât a publicat pe blogul său sute de poze din excursie, care au fost preluate de presă.  Surse citate de timponline.ro au precizat că Moldovan le-a spus participanţilor la pelerinaj că nu vrea să apară în spațiul public fotografiile cu el din concediu şi le-a cerut să păstreze imaginile pentru ei. Astfel, fotografiile au dispărut de pe blogul arhimandritului. 

La excursie au mai participat şi primarul oraşului Beclean Nicolae Moldovan (PSD), primarul comunei Budeşti Vasile Codrea (PSD), primarul comunei Zagra, Dumitru Buşcoiu (PSD) şi primarul comunei Romuli, Ioan Moniţa (PLR). 

Purtătorul de cuvânt al CJ Bistrița a explicat că excursia a fost plătită din fonduri proprii, potrivit Adevărul. 

„Este vorba despre fonduri proprii, avem chitanţe pentru a demonstra acest lucru. A fost vorba despre un concediu de odihnă, normal că este făcut pe banii noştri, ai fiecăruia. Nu înţeleg de ce lumea e aşa interesată de unde şi-a făcut concediul preşedintele (n.r. – Radu Moldovan)“, a precizat Bogdan Ivan.

Vicepreședintele pedepsit

Acest tip de excursii sunt un obicei de-al lui Radu Moldovan, întrucât social-democratul a organizat, anul trecut, un pelerinaj asemănător, tot în Rusia. Atunci, Moldovan a fost însoțit de aproximativ 60 de persoane, a scris Adevărul. Potrivit vicepreşedintelui de Consiliu Judeţean Dorin Popescu, costurile acestei excursii s-au ridicat la 1.000 de euro de persoană.

La acea vreme vicepreşedintele de Consiliu Judeţean Alexandru Pugna a comis indiscreția de posta pe Facebook poze din excursie, care au ajuns în presă. Drept urmare, pozele au fost șterse și Alexandru Pugna nu a mai fost invitat în pelerinaj anul acesta. 

 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă