9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechBăsescu: Premierul a vrut doar să discrediteze conducerea ICR. La Ponta, tot...

Băsescu: Premierul a vrut doar să discrediteze conducerea ICR. La Ponta, tot ce nu înțelege, este ”fascism”, pentru că atât îl duce capul

Președintele Traian Băsescu face precizeră privind scandalul decorațiilor ICR. Șeful statului a spus că toate afirmațiile legate de neregulile financiare de la ICR făcute de Victor Ponta sunt minciuni, dar ele reprezintă „un mod de guvernare” pentru premier.

”Vreau să le mulțumesc pentru calitatea muncii pe care au desfășurat-o la conducerea ICR lui Patapievici, Mihăieș, Radu, Croitoru și Taniei Radu. Au ridicat ICR-ul la un nivel pe care nu l-a atins niciodată până la momentul în care au ajuns ei la conducere.

În stilul moștenit, Ponta a utilizat măciuca pe care o are la îndemână corpul de control pentru a încerca să discrediteze acești oameni. În numele statului, le cer scuze pentru jignirile aduse de premierul țării. Numai un om incult și lipsit de scrupule ca Ponta îl poate face „fascist” pe Mihăieș”. 

Citește și: Patapievici către Ponta: Vă folosiți puterea de care dispuneți pentru a discredita reputația a patru cetățeni români

 ”Cu certitudine, voi fi un sprijin pentru oricine încearcă să-și recâștige dreptatea în instanță pe acuzațiile mincinoase ale premierului legate de conducerea ICR 
 Oricând mă pot chemă ca martor, eu am fost la consiliile de administrație ale ICR și știu cum s-au stabilit strategiile, cu câtă grijă s-au cheltuit banii 
 Foarte mulți autori valoroși au fost traduși chiar de ICR. Instituția a dobândit un prestigiu extraordinar în mandatul acestor oameni”, a mai spus Băsescu. 

Băsescu este de părere că Ponta vrea să ia STS-ul în subordine.Din acest motiv nu a contrasemnat decorarea generalului Opriș.

 ”Este evident că premierul nu a vrut să contrasemneze decretul și nu am făcut nicio intervenție.  Azi, în mod mincinos, să o pună pe seama accidentului din Apuseni, două luni mai târziu, face parte din modul de a minți al premierului.  A vrut de la bun început să nu-l decoreze, să pândească momente pentru a lua în subordine STS, cum a făcut cu DGIPI, cu direcția de informații a Armatei. E goana după putere absolută a acestui individ. Vreau să știți că acuzațiile aduse de premier STS-ului, că ar fi avut obligația să identifice unde s-a prăbușit avionul în Apuseni, e tot o minciună. STS nu are capacități de identificare a poziției”, a mai spus șeful statului

Ponta vrea să-i dea lui Mazăre 13% din acțiunile Portului Constanța. Această decizie poateajunge în instanță.

Traian Băsescu a mai spus  că afirmațiile pe care le face premierul Ponta despre lupta anticorupție din România se bat cap în cap cu cele pe care le transmite la Bruxelles. 

„Am fost impresionat de raportul transmis Comisiei Europene, unde scrie că instituțiile au înregistrat rezultate semnificative în lupta anticorupție în ultimii 7 ani. Scrie foarte frumos despre DNA, ÎCCJ și celelalte instanțe. Dar eu mă așteptam ca atunci când scrie despre ANI să spună slugile lui Băsescu, la DNA – procurorii lui Băsescu, la ÎCCJ – judecătorii care i-au condamnat pe Năstase, Remeș și alții. Dar nu, el scrie în acest raport că aceste instituții funcțioenază bine. Atunci întreb: când minte premierul? Când face o propagandă de denigrare a instituțiilor în țară? Sau când scrie foarte frumos un astfel de raport pentru Bruxelles”, a declarat Traian Băsescu. 

„Nicio țară care are un astfel de premier nu are șanse să devină credibilă. Declarațiile din țară se bat cap în cap cu cele scrise unor funcționari de la Bruxelles. România nu poate fi etichetată bine atunci când există o astfel de discrepanță”, a mai precizat președintele. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă