15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăTechBăsescu: Ponta NU trebuie să fie președintele României. E dependent de trusturile...

Băsescu: Ponta NU trebuie să fie președintele României. E dependent de trusturile media. Încalcă grav Constituția. Armata nu începe în biroul ministrului Apărării

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, că premierul Ponta nu trebuie să fie președintele României, deoarece țara ar intra în regres.  

„Domnul Victor Viorel Ponta s-a lansat  în campania prezidențială, acoperind în mod incorect campania pentru europarlamentare. Comportamentul premierului mă obligă să-l anunț public că dacă nu va lăsa să se desfășoare normal campania pentru europarlamentare, îi voi fi un opozant pentru toate acțiunile pe care le va face pentru campania sa prezidențială ”, a declarat Traian Băsescu. 

„Am obligația de a spune că Ponta nu poate fi președintele României. De aceea îl rog să se domolească cu campania prezidențială și să lase să se desfășoare cea pentru europarlamentare”, a completat șeful statului. 

”Victor Ponta Nu trebuie să fie președinte. România ar ajunge o țară condusă de baroni și pușcăriabili.El este dependent de foarte mulți oameni. Le este dator”, mai este de părere Băsescu. 

Șeful statului mai este de părere că Ponta este periculos deoarece este dependent de proprietarii de trusturi media, fie că vorbim de Ghiță sau Voiculescu și baronii penali ai PSD-ului. 

Un alt motiv invocat de Băsescu este că ”Ponta este un politician corupt”. Încercarea disperată de a obține de la CSAT un aviz pe decizia de privatizarea pe CFR Marfă, încercând să scape de responabilitatea privatizării, știind că Gruia Stoica nu are bani și nu e corect.

Mai mult, șeful statului a mai spus că premierul a acceptat reducerea datoriei |Rompetrol de la 580 de milioane la 200 de milioane de dolari. Acesta este prețul pe care a înțeles să-l plătească pentru a fi primit de șeful Kazahstanului.

A încercat în celebra ”Marțe neagră” să treacă prin Parlament Legea Grațierii și Amnistiei. Asta e corupție prin legi și hotărâri de guvern.

Președintele a mai spus că ”Victor Viorel Ponta este și un om laș și mincinos”. Nu spun că un om politic nu poate să greșească. dar dacă a greșit, să recunoască. Eu am făcut-o. Vă reamintesc disputa cu Crin Antonescu. Antonescu spunea: Dragă Viorel, ne-am înțeles să trecem cele două legi. Ponta nu și-a asumat, astfel că Antonesu nu a mai susținut cele două legi.

Băsescu a vorbit și despre evenimentul de la Certeze. „Un alt element, în afară de multele minciuni pe care le spune public a avut loc duminică, la Certeze. Ponta s-a urcat pe scenă și a crezut că este într-o sală închisă numai cu membri PSD. Și a început să fie fluierat copios și atunci ce i-a dat prin cap, citez „Vreau să mulțumesc celor care sunt prezenți. Președintele țării nu a putut să vină. m-a rugat pe mine să vă salut pe toți. Aș vrea să spună public când a vorbit cu mine și când a primit de la mine mandat să îi salute pe cei prezenți acolo. Județul Satu Mare, așa cum spunea domnul președinte are nevoie de investiții, de dezvoltare. Acest om este un mitoman, minte fără rușine, este adevărat că în fază inițială i-a păcălit pe oșeni. Când și-au dat seama că minte, l-au fluierat și mai tare. Miniciuna și lașitatea sunt cele care l-au făcut să procedeze așa”, a mai declarat Băsescu. 

 Un alt motiv pentru care Ponta nu ar trebui să fie președinte, este, conform președintelui, că acesta încalcă Constituția. Conform art 87. premierul trebuie să-l informeze pe președine dacă se discută de politică externă, apărarea țării și ordine publică și poate să conducă ședința pe aceste puncte. Azi a discutat despre Ucraina. A discutat o problemă de securitate națională, de apărare a țării, de politică externă, fără să-l notifice pe președintele României. Nu ar mai fi avut nevoie de CSAT dacă eu eram acolo. Își asumă atribuțiuni pe care nu le are.

Este primul premier de după revoluție care destructurează instituții ale statului, cum ar fi poliția, DGIPI. Mă gândesc ce ar face dacă ar fi pe scaunul de la Cotroceni. E un avid de putere.

Încercarea de a-și atribui responsabilități pe care nu le are, ar fi, conform președintelui, un alt motiv pentru care nu ar trebui să fie președinte. !Este un om care și-a pierdut busola. I se pare că toate instituțiile sunt instituții cu care se poate juca. Nu-i voi permite să batjocorească Constituția.

Conform art 92, președintele României este comandantul forțelor armate. |”Nu ai tu ce căuta la armată să stabilești strategii pentru Ucraina. Aș vrea să înțeleagă și Victor Viorel unde începe armata. Armata nu începe în biroul ministrului Apărării. Dacă vrei să afli ceva despre Ucraina, vii la președinte”.

Ponta ar trebui să se ocupe de absorbția fondurilor europene. Să se ocupe să cheltuiască banii puși la dispoziția României pentru finanțarea IMM-urilor. Are foarte multe lucruri de făcut. Constituția ne-a împărțit responsabilitățile. Eu știu foarte bine ce am de făcut. Românii pot fi linioștit din punctul de vedere al securității naționale.

Declarația de azi este o declarație avertisment la adresa premierului.

Cele mai citite

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

Marcel Ciolacu critică conducerea liberală a Primăriei Constanţa: “Lipsesc cu desăvârșire”

Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD și premier, a criticat conducerea liberală a Primăriei Constanța, afirmând că performanța administrativă, investițiile și accesarea...

Gorghiu, la ortopedie, cu întinderi la limbă și creier, după ce s-a jucat cu limba română

Ilustrație: Marian Avramescu Ministra Justiției, Alina Gorghiu, o ia pe urmele marelui actor Florin Piersic, fiind nevoită să treacă pe la ortopedie. Aceasta, după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă