15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechBăsescu: MP nu face nici un fel de alianţă înainte de alegeri

Băsescu: MP nu face nici un fel de alianţă înainte de alegeri

Preşedintele MP Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, în deschiderea Colegiului Naţional, că partidul nu va face nicio alianţă şi i-a atenţionat pe liderii din filiale să îşi desemneze candidaţi şi să nu „cadă în capacana” politicienilor de la partidele mari care nu ştiu dacă vor fi acceptaţi pe liste, anunţă Mediafax.

„Aş vrea să fim foarte clari de la bun început. Nu facem niciun fel de alianţă înainte de alegeri. Nu aş vrea să aud de combinaţii premergătoare alegerilor în vreo organizaţie. Este esenţial pentru noi să ştim ce potenţial avem”, a declarat preşedintele MP Traian Băsescu, în deschiderea Colegiului Naţional.

Traian Băsescu i-a atenţionat pe liderii MP din teritoriu în privinţa politicienilor „care joacă la două capate” şi i-a sfătuit să îşi desemneze candidaţi. „De asemenea, de la alte partide, în mod deosebit de la cele mari, sunt oameni care joacă la două capete. Nu ştiu dacă vor avea succes în interiorul partidelor lor şi încearcă să îşi întindă antenele şi să aibă contact cu organizaţiile noastre. Este foarte frecventă situaţia. Vă atenţionez să nu vă păcăliţi. Puneţi-vă candidaţi, nu staţi să aştepaţi dacă Xsulescu de la un partid sau altul vine sau nu. Tipul ăsta de joc este specific celor două partide mari şi aş vrea să nu cădeţi în capcană”, le-a transmis Băsescu participanţilor la Colegiului Naţional al MP.

Preşedintele MP a mai spus că formaţiunea trebuie să rămână, însă, deschisă „oamenilor noi”. „Vreau să înţelegeţi foarte bine că partidul este deschis şi trebuie să îl ţineţi deschis pentru toţi oamenii noi, dar nu vă păcăliţi cu jocul pe care îl fac cei din partidele mari care nu ştiu dacă vor fi acceptaţi pe liste sau nu”, le-a mai spus Traian Băsescu participanţiiilor, afirmând că este mulţumit de „valul de înscriei de oameni noi, chiar dacă asta înseamnă lipsă de experienţă”.

Colegiul Naţional al Mişcării Populare va valida, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, candidaţii partidului la alegerile locale, însă pe agendă nu figurează şi validarea candidatului pentru Primăria Capitalei, o decizie în acest sens urmând să fie luată ulterior.

Potrivit unor surse din rândul MP, candidaturile pentru primăriile Galaţi, Constanţa, Alba Iulia, Brăila, Tulcea, Buzău şi Ploieşti nu vor crea surprize, întrucât candidaţii care vor fi validaţi de Colegiul Naţional al MP “sunt în cărţi” de ceva vreme şi o parte dintre ei şi-au început deja campaniile în teritoriu. La Colegiul MP care va avea loc sâmbătă, la Palatul Parlamentului, sunt aşteptaţi peste 300 de participanţi.

Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, a reiterat, marţi, că nu exclude o candidatură la Primăria Capitalei, afirmând că îşi va anunţa decizia ”la momentul potrivit”, în condiţiile în care Colegiul Naţional al partidului va valida sâmbătă candidaturile la locale în ţară.

”Vreţi să vă spun secrete? (…) Niciodată nu am exclus (o candidatură la Primăria Capitalei-n.r), dar nici nu am afirmat că o voi face”, a răspuns preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, întrebat de ziarişti dacă va candida la Primăria Capitalei. ”La momentul potrivit (voi anunţa decizia-n.r)”, a afirmat fostul şef de stat, la insistenţele jurnaliştilor.

 

Cele mai citite

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă