16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechBăsescu: PMP a salvat democraţia

Băsescu: PMP a salvat democraţia

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat la ieşirea din sediul Partidului Mişcarea Populară că prin votul de ieri, la care membrii PMP au votat împotriva numirii lui Edurd Hellvig la SRI, partidul "aşa mic cum este" a salvat democraţia.

"Cum ar fost sunat ca şeful SRI să fie votat în unanimitate? Ar fi fost ridicol", a declarat Băsescu.

De asemenea, fostul preşedinte a adăugat că i-a felicitat pe membrii PMP pentru decizia luată.

Traian Băsescu a subliniat că nu el stabileşte priorităţile partidului ci doar le împărtăşeşte din experienţa pe care a acumulat-o în cei 25 de ani de când este implicat în politică.

"Vin şi discut cu ei, nu le stabilesc programul sau priorităţile, le transmit din experienţa mea nu ce să facă ci, ce să nu facă", a spus fostul şef al statului.

Totodată, Băsescu a declarat că cea mai bună soluţie pentru a se reduce corupţia din campaniile electorale este ca acestea să fie finanţate din bani publici.

"Am discutat şi le-am spus părerea mea despre soluţia de finanţare a partidelor care nu poate veni,  dacă vrem să scăpăm de banii care ajung ilegal în campaniile electorale, decât controlat din bugetul de stat, cu reguli foarte clare", a mai spus Băsescu.

Fostul preşedinte nu a dorit să răspundă la întrebări despre Elena Udrea. 

 

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Viceprimar al sectorului 3, plângere la DNA, împotriva lui Robert Negoiță

Lucian Judele, viceprimarul Sectorului 3, a mers, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a depus o plângere împotriva lui Robert Negoiţă, pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă