21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechBăsescu: Toate partidele vor fi afectate de dosarul EADS

Băsescu: Toate partidele vor fi afectate de dosarul EADS

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că toate partidele politice vor fi afectate de dosarul EADS.

Întrebat, într-o emisiune a postului B1 TV, ce tabără politică ar fi mai afectată politic de dosarul EADS, Traian Băsescu a spus: "Toate taberele politice (…). Este clar că toate partidele vor fi afectate dacă ceea ce am avut eu în informări se materializează".

Președintele a refuzat să spună dacă printre inculpații din acest dosar se află și unul dintre foștii premieri, nu doar miniștri.

"Bineînţeles că nu la Ministerul Culturii o să găsiţi şi nici la Elena Udrea, nu o să găsiţi vreo tangenţă cu EADS-ul. Nu au avut legătură", a spus Traian Băsescu.

El a respins, răspunzând unei întrebări, "ideea unor politicieni" că serviciile ar fi implicate în faptul că dosarul EADS nu a apărut încă.

"Şi Microsoft şi EADS sunt dependente foarte mult de nişte comisii rogatorii, pe care oricât ar dori DNA-ul să le pună mâine, nu poate, pentru că ele se formează după nişte reguli", a mai arătat Traian Băsescu.

Un articol scris de Vlad Georgescu şi apărut recent în ediţia online în limba germană a Huffington Post relatează că Direcţia Naţională Anticoruptie (DNA) din România anchetează membri importanţi ai Guvernului şi ai serviciilor secrete şi că aceştia ar fi încasat mită în valoare de peste 60 milioane de euro, pentru a facilita pentru EADS, în 2005, încheierea unui contract de peste 743 de milioane de euro cu autorităţile de la Bucureşti. În parte, banii provin din fonduri UE. Pe lângă EADS Deutschland GmbH, Fujitsu Siemens Computer şi Microsoft, în această afacere apar şi numele lui Gerhard Schroeder, Bodo Hombach, Ion Ţiriac şi Klaus Mangold, precum şi cel al candidatului la Preşedinţia României, Elena Udrea, susţine autorul articolului.

Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă