16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechBăsescu susține că posturile TV sunt obligate în mod abuziv să organizeze...

Băsescu susține că posturile TV sunt obligate în mod abuziv să organizeze dezbateri politice

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, a susţinut, joi, la Ploieşti, că legea electorală conţine măsuri stricte din cauza cărora alegătorul pierde, el catalogând drept "abuzivă" obligaţia ca televiziunile private să organizeze dezbateri politice gratuite. 

"Nici exagerată cum era înainte nu era bună, că nu mai vedeai oraşul de bannere, dar nici ce-i acum nu e în regulă şi nu e în regulă pentru că s-au introdus nişte măsuri atât de stricte, încât pur şi simplu cel care pierde cel mai mult este electorul. El are cele mai mici şanse să fie corect informat, cu atât mai mult cu cât televiziunile în mod abuziv, după părerea mea, au fost obligate să organizeze dezbateri politice gratuite, televiziunile private, iar în aceste condiţii au şi libertatea ca pe unii să îi invite, pe alţii să nu îi invite", a afirmat Băsescu, răspunzând unei întrebări. 

Pe de altă parte, fostul şef al statului a arătat că data de 5 iunie este un "moment al sincerităţii", în condiţiile în care PMP a încercat să răspundă solicitării electoratului privind aducerea de oameni noi în politică. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă