14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăTechBEC înregistrează candidatura lui Meleşcanu, deși Traian Rece nu îl mai susține

BEC înregistrează candidatura lui Meleşcanu, deși Traian Rece nu îl mai susține

BEC a înregistrat, miercuri, candidatura lui Teodor Meleșcanu la Preşedinţie, fără să ia în considerare că fostul parlamentar Traian Rece, care l-a sprijinit pe fostul șef al SIE în strângerea semnăturilor, a anunțat că renunță la sprijinul acordat, relatează Mediafax.

BEC nu a luat nicio decizie în legătură cu comunicarea făcută de Traian Rece, a precizat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleț.

"Traian Rece ne-a transmis o scrisoare prin care informează că nu îl mai susține pe candidatul Teodor Meleșcanu, din cauza unor afirmații făcute de acesta într-o emisiune televizată. Domnul Traian Rece și Partidul Dreptății Sociale nu au formal nicio legătură cu ceea ce înseamnă candidatura lui Teodor Meleșcanu, care și-a depus camdidatura ca independent", a spus purtătorul de cuvânt al BEC.

Muhuleț a mai explicat că semnăturile sunt pentru "candidatul independent Teodor Meleșcanu", adăugând că, "legal, nu există PDS în acest subiect".

Fostul șef al SIE, Teodor Meleșcanu, și-a depus candidatura ca independent pentru alegerile parlamentare, marți, la BEC, susținut de Partidul Dreptății Sociale și o de serie de organizații ale societății civile.

Meleșcanu a menționat că a depus la BEC aproximativ 400.000 de semnături, care au fost strânse de Partidul Dreptății Sociale, Fundația Democrație prin Drept și de foarte mulți tineri care nu sunt înregimentați politic și care s-au organizat să facă acest lucru pe Facebook și alte forme de socializare.

Tot în ședința de miercuri, BEC a înregistrat candidaturile depuse de candidații independenți Călin Popescu Tăriceanu, Gheorghe Funar, Elena Udrea, Dan Diaconescu, Kelemen Hunor, Szilagyi Zsolt, Corneliu Vadim Tudor, Constantin Rotaru, William Brânză (Partidul Ecologist Român) și Mirel Mircea Amariței (Partidul Prodemo).

Anterior, BEC a înregistrat candidaturile depuse de Victor Ponta, Klaus Iohannis și Monica Macovei.

În cel mult 24 de ore de la înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturilor de către BEC, prin decizie, candidații, partidele politice, alianțele politice sau electorale și alegătorii pot contesta înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturilor.

Contestațiile se fac în scris și se depun la Curtea Constituțională.

Cele mai citite

Președintele UEFA, Aleksander Čeferin, susține campania pan-europeană pentru drepturile reproductive

Slovenul Aleksander Čeferin, președintele UEFA, a devenit cel mai recent lider important care susține campania pan-europeană pro-alegere, luptând pentru drepturile reproductive în Europa, și...

Flaviu Hoțopan, fost demnitar al Guvernului României, prins la furat cu camionul!

Un fost demnitar al Guvernului României, Flaviu Hoțopan, a fost prins în flagrant în timp ce încărcă într-un camion închiriat bunurile aflate într-un...

Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în prima rundă a turneului Trophee Clarins 

Miercuri, jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost nevoită să se retragă din prima rundă a turneului Trophee Clarins (WTA 125), din motive...
Ultima oră
Pe aceeași temă