14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechBlaga: Liberalii nu mai depun amendamente la Codul fiscal

Blaga: Liberalii nu mai depun amendamente la Codul fiscal

Copreședintele PNL Vasile Blaga a anunțat, sâmbătă, că pe 7 septembrie Codul fiscal ar putea ajunge la promulgare, întrucât liberalii au decis să nu mai depună alte amendamente decât cele convenite la întâlnirea politică a liderilor partidelor parlamentare cu privire la acest proiect, informează Agerpres. 

“Am fost de acord să nu mai depunem alte amendamente decât cele convenite”, a subliniat Blaga.

Liderii partidelor parlamentare au stabilit, joi, ca modificările aduse Codului fiscal să fie adoptate în forma inițială care a fost aprobată în Parlament, dar unele măsuri vor fi aplicate etapizat.

TVA va scădea la 20% de la 1 ianuarie 2016 și la 19% de la 1 ianuarie 2017.

Taxa pe stâlp va fi eliminată de la 1 ianuarie 2017, cu o excepție, solicitată de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, și anume în cazul construcțiilor speciale din agricultură, pentru care taxa va fi scoasă din 2016.

Totodată, s-a convenit ca supraacciza la carburanți să fie eliminată de la 1 ianuarie 2017, impozitele pe dividende să fie reduse la 5% din 2017 și s-a căzut de acord asupra menținerii unui deficit bugetar de sub 2%.

Un alt aspect asupra căruia Coaliția și Opoziția au ajuns la un consens vizează angajamentul Executivului de a prezenta, până la data de 15 noiembrie, proiectul bugetului de stat pe anul 2016.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă