16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechBlaga neagă acuzaţiile lansate de Vâlcov

Blaga neagă acuzaţiile lansate de Vâlcov

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat, joi, în cadrul unei intervenţii telefonice la B1 Tv, că nu a intervenit niciodată pentru favorizarea unei firme la licitațiile din Slatina în perioada în care Darius Vâlcov era primar în acest oraș. 

“Nu am făcut niciodată vreo recomandare domnului Darius Vâlcov cu privire la modul de a conduce primăria Slatina şi nici vreuna referitoare la procedura de achizciţii derulate de primăria pe care o conducea la momentul respectiv”, a precizat Blaga.

Citeşte şi: Rechizitoriu. Vâlcov lansează acuzaţii grave la adresa lui Blaga

În acest context, Vasile Blaga  a ţinut să sublinieze că nu i-a cerut nicio favoare lui Darius Vâlcov, că nu s-a întâlnit niciodată cu acesta nici la sediul partidului, nici în Slatina şi nu a discutat niciodată despre licitaţiile din Slatina.

Vasile Blaga precizează de asemenea că nu a fost chemat de nicio instituţie pentru da explicații în legătură cu subiecte care fac obiectul vreunei anchete.

“În eventualitatea în care acest lucru se va întâmpla, voi răspunde întrebărilor autorităţilor pentru a risipi orice fel de neclaritate sau suspiciune. Am fost şi sunt la dispoziţia instituţiilor statului pentru a da orice fel de explicaţii”, adaugă el.

Copreşedintele PNL a mai spus că regretă că numele său este folosit în declarații pe care persoane aflate într-o situație dificilă le dau în fața anchetatorilor.

Precizarea a fost făcută în contextul în care fostul ministru le-a spus procurorilor că Vasile Blaga ar fi intervenit pentru câştigarea unor licitaţii, în Slatina.

Astfel, Vâlcov a declarat în faţa anchetatorilor că Vasile Blaga a intervenit pentru ca firma Tehnologica Radion să câştige licitaţiile din Olt şi, mai mult, s-a şi interesat de derularea acestor licitaţii. 

 

Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă