4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechBlaga şi Gorghiu au lipsit de la mitingul PNL din Parcul Izvor

Blaga şi Gorghiu au lipsit de la mitingul PNL din Parcul Izvor

UPDATE 15:17  Vasile Blaga, copreședintele PNL: Scopul acestei moțiunii a fost de a arăta lumii că Ponta nu are interlocutori. Le mulțumim celor care au venit la miting în ploaie și să le cer scuze că nu am putut veni între ei, dar așa au fost organizate lucrurile în Parlament.

***

Vasile Blaga și Alina Gorghiu, copreședinții PNL, au lipsit de la mitingul organizat de liberali în Parcul Izvor în ziua dezbaterii și votării moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta, anunță Mediafax.

Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi a declarat, marţi, că “anumite forţe de ordine” au împiedicat autocarele care aduceau protestatarii din toată ţara să ajungă la timp la mitingul împotriva lui Victor Ponta, organizat în Parcul Izvor, unde PNL susținea că va aduce 10.000 – 15.000 de protestatari.

Liderii PNL i-au îndemnat energic pe protestatari să-i ceră demisia lui Ponta şi să scandeze: “Victore, pleacă acasă!”, “Jos Ponta” şi “Demisia Ponta“. Andreea Paul le-a cerut participanţilor la protest să transmită “în forţă” din faţa Parlamentului că “Victor Ponta trebuie să plece“, afirmând că “PNL are obligaţia de a clarifica politic, astăzi, scena politică din România“. Nu vă fie frică, parlamentari ai puterii, să vă exprimaţi opinia, nu staţi în bănci. Nu vă fie frică de acest guvern penal. Guvernul penal va pica!“, a spus Andreea Paul.

La rândul său, liberalul Costică Canacheu a declarat, în faţa protestatarilor adunaţi în Parcul Izvor, că “nu poate fi demnitar al statului român acela care este acuzat de spălare de bani”, afirmând că “astăzi trebuie să se despartă apele, cine este pentru democraţie sau pentru falsul interes naţional”.

Teodor Atanasiu a spus că cei care îl susțin pe Victor Ponta au o agendă ascunsă şi că premierul este susţinut la conducere de frică. “Mă întreb care este interesul național al României să țină în fruntea guvernului un premier corupt“, a spus Atanasiu, în timp ce Boagiu l-a comparat pe Victor Ponta cu fostul premier al Republicii Moldova Chiril Gaburici, care şi-a dat demisia după ce a fost acuzat că şi-a falsificat diplomele de studii, spunând că Ponta a “patentat copy-paste“.

Cătălin Predoiu, anunţat de Cristian Buşoi ca viitor premier, a încheiat manifestaţia liberalilor, înainte ca moţiunea să fie votată în Parlament. Predoiu a spus că premierul Victor Ponta “mai stă agăţat în voturile celor care pretind că apără interesul naţional“. Avem împreună aceeaşi cauză, să luptăm pentru demnitatea şi prosperitatea cetăţenilor României. Suntem astăzi aici mii de oameni, în faţa Parlamentului, singurul loc în care Victor Ponta mai are o fărâmă de susţinere. Victor Ponta a înşelat toate aşteptările românilor“, a spus Cătălin Predoiu.

 

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă