14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechBoșcodeală vrea din nou la șefia PSD Buzău, dacă își ”rezolvă problema...

Boșcodeală vrea din nou la șefia PSD Buzău, dacă își ”rezolvă problema cu justiția”

Președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, condamnat la cinci ani de închisoare pentru abuz iîn serviciu, a declarat că, dacă își rezolvă problema cu justiția, nimeni nu ”îi va sta în cale” la alegerile pentru șefia filialei, care vor avea loc în toamnă, transmite Mediafax.

Peste 200 de social-democrati buzoieni s-au intrunit, sambata, la Conferinta Judeteana Extraordinara, la care, printre altele, s-a votat acceptarea in structurile partidului a primarilor veniti in urma ordonantei care a permis temporar migrarea alesilor locali.

De asemenea, s-a stabilit data alegerilor in organizatie, precum si formula de calcul care va stabili numarul de reprezentanti la Conferinta Judeteana, atunci cand va fi desemnat noul presedinte al PSD Buzau.

La finalul sedintei, Constantin Boscodeala a declarat ca, daca isi va rezolva problemele in justitie, el fiind condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu fara ca decizia sa fie definitiva, va candida in toamna pentru un nou mandat de sef al PSD Buzau.

"Eu sunt nevoit sa fac un pas inapoi pentru ca s-au ivit problemele cu justitia pe care le stiti, insa vreau sa va anunt ca, daca-mi voi rezolva problema pana in toamna, nu-mi va sta nimeni in cale pentru functia de presedinte", a spus Boscodeala.

In 10 februarie, Constantin Boscodeala, primar al Buzaului si presedinte al organizatiei judetene a PSD Buzau, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul in care fusese trimis in judecata de DNA in iulie 2013, fiind acuzat ca a acordat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei catre Fotbal Club Gloria Buzau, decizia Judecatoriei Brasov nefiind definitiva.

De altfel, Boscodeala a facut apel, care se judeca acum la Curtea de Apel Brasov.

De asemenea, in iunie 2014, Constantin Boscodeala a fost trimis in judecata intr-un nou dosar, in care este acuzat ca a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Statiunea de Cercetare pentru Legumicultura Buzau, in conditiile in care primise un alt teren, prejudiciul fiind de peste 24 milioane de lei. Acest dosar este judecat de Tribunalul Dambovita.

Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă