14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechCandidata PNL București la Senat Hilde Brandl îi cere lui Liviu Dragnea...

Candidata PNL București la Senat Hilde Brandl îi cere lui Liviu Dragnea să se retragă din viața politică: După 23 de ani, se pare că nu mai sunteți un lider care să inspire tinerii

Candidata PNL București pentru Senat Hildegard Brandl i-a cerut șefului PSD Liviu Dragnea, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, să se retragă din politică, întrucât „nu mai este un lider care să inspire tinerii”. Totodată, ea își motivează solicitarea explicând că a vorbit cu mulți tineri despre alegerile parlamentare din 11 decembrie,  iar aceștia consideră că în fruntea partidelor sau a țării nu ar trebui să activeze persoane condamnate, urmărite penal sau care au plagiat.

„Diferența de experiență politică între dumneavoastră și mine este de circa 23 de ani. Pentru acea parte de lucruri bune făcute pentru această țară în cei 23 de ani vă felicit și vă mulțumesc. Eu am făcut pasul spre politică acum două luni și acum candidez pentru un loc în Senatul României din partea Partidului Național Liberal (PNL), la București. Astăzi însă mă adresez pe aceasta cale dumneavoastră pentru că după patru săptămâni de campanie electorală și discuții cu mii de oameni din București sunt extrem de îngrijorată pentru viitorul țării noastre”, își începe Hildegard Brandl mesajul.

Candidata PNL București pentru Senat pecizează că a constatat că tinerii din România nu doresc să se implice în viața politică a României ci, mai degrabă, să plece din țară sau să se ocupe de proiectele lor personale. 

Potrivit acesteia, motivul este că tinerii nu au modele care să îi inspire. Din acest motiv, Hildegard Brandl îi cere șefului PSD „să facă un pas în spate”, întrucât ea consideră că nu mai este un lider care să inspire generația tânără.

„Am stat de vorbă cu ei și am încercat să văd care este motivul. Răspunsul era previzibil: nu au încredere în clasa politică în general, sunt dezamăgiți și cred că politicienii au o agandă personală și nu le pasă de țară, de viitor și de tineri. Mai presus de orice, tinerii nu au modele care să îi inspire, nu au lideri pe care și-ar dori să îi urmeze. Din acest motiv, stimate domnule Dragnea, îmi permit să vă rog, în numele tinerilor și al viitorului acestei țări, să faceți un pas în spate. După 23 de ani de politică se pare că nu mai sunteți un lider care să inspire tinerii. Aveți în PSD un număr mare de tineri excepționali care merită să fie sprijiniți să-și asume răspunderi. Dar ei nu pot face asta pentru că locurile eligibile sunt ocupate, într-o proporție mare, de oameni cu vechimea Dumneavoastră. Nu vârsta sau vechimea sunt principalele probleme, ci capacitatea liderilor de a mobiliza tinerii, pe care, după cum se vede, nu o mai aveți”, continuă ea.

Candidata PNL la Senat susține că tinerii cu care a discutat nu concep ca în fruntea partidelor sau a țării să activeze persoane condamnate, urmărite penal sau care au plagiat.

„Tinerii au înțeles că este o diferență între urmărire penală și condamnare, sau între sentințe atacabile și definitive. Dar ei mi-au spus că cei care vor să le fie modele și să mobilizeze tinerii ar trebui să înțeleagă faptul că și urmărirea penală, chiar dacă se poate încheia cu demonstrarea nevinovației, este pentru un politician responsabil un motiv suficient de a face un pas în spate, cel puțin pentru o perioadă de timp. Există mulți alți oameni și mai ales mulți alți tineri care pot face pasul în fața”, mai spune Hildegard Brandl.

În opinia sa, deși Liviu Drangea „face parte dintr-o clasă politică care a făcut bine României”, aceasta (n.r. – clasa politică) este percepută prost de către tineri.

„Stimate Domnule Dragnea, faceți parte dintr-o clasă politică care, deși a făcut și bine acestei țări – România este în UE, în NATO etc.- este percepută prost de către tineri. Ascensiunea USR ne demonstrează că tinerii vor altceva. Schimbările se fac, ori cu revoluții, ori de la vârful ierarhiei. Dacă Dumneavoastră faceți acum un pas în spate, veți deschide calea tinerilor spre implicare. Mă refer chiar și la forme elementare de implicare, cum ar fi mersul la vot. Tinerii și nu vârstincii trebuie să decidă asupra viitorului lor. Tinerii vor să schimbe această țară dar sunt ținuti în spate pentru ca politicieni cu vechime de 25 de ani sa mearga mai departe după principiul <<dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau>>. Stimate domnule Dragnea, votul din 11 decembrie nu este în primul rând, despre cine va face majoritatea în Parlament și cine va decide asupra Primului Ministru. Votul este despre viitorul tinerilor din aceasta țară și despre faptul că avem ocazia să-i facem să se implice. De aceea, domnule Dragnea, vă rog în numele lor să faceți un pas în spate și să promovați un tânăr în locul Dumneavoastră”, conchide Hildegard Brandl.

Hildegard Brandl ocupă poziția a treia pe lista PNL București pentru Senat, după neuro-chirurgul Leon Dănăilă și economistul Florin Câțu.


Citește și: Hildegard Brandl, candidat PNL la Senat, despre relația cu USR: ”Nu m-aș hazarda să dau guvernarea exclusiv pe mâna partidelor noi”

Hildegard Brandl ocupă poziția a treia pe lista PNL București pentru Senat, după neuro-chirurgul Leon Dănăilă și economistul Florin Câțu. Este o ”Clotilde Armand” de origine germană a liberalilor. Într-un interviu acordat ”României libere”, Hildegard Brandl comentează cele mai fierbinți teme ale actualității politice , în special relația PNL cu USR. 


 

 

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă