11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechCătălin Ivan contestă desfiinţarea organizaţiei PSD pe care o conducea

Cătălin Ivan contestă desfiinţarea organizaţiei PSD pe care o conducea

Cătălin Ivan, europarlamentar PSD, a trimis, luni, conducerii Partidului Social Democrat, o contestație prin care acuză ”caracterul abuziv al dizolvării conducerii PSD Sector 1” și cere revenirea conducerii asupra deciziei luată în Comitetul Executiv Național din 13 ianuarie.

Am depus astăzi contestația oficială la sediul central al partidului. Cerem o analiză mai atentă a deciziei din 13 ianuarie având în vedere raportul nostru de activitate de când am preluat alături de o întreagă echipă conducerea Sectorului 1. Mai mult, există și un raport de audit făcut la sector chiar de conducerea partidului față de vechea conducere, în frunte cu Dan Tudorache. Atunci s-a decis că rezultatele dezastroase impun o schimbare. Acum aceiași oameni revin la sector” a scris Ivan în scrisoare sa, informează Mediafax.

Ivan mai arată în document că "decizia de dizolvare a conducerii organizației PSD Sector 1 este fără precedent prin modul complet nedemocratic și ilegal prin care s-a dat curs propunerii doamnei Ecaterina Andronescu, președintă a organizației PSD București. Începând de la invocarea unei decizii de acum un an și până la acuze nesusținute de cifre vizavi de rezultatele la alegerile europarlamentare și prezidențiale, aceste motive chiar nu stau în picioare” a afirmat europarlamentarul Cătălin Ivan.

Cu privire la primul motiv invocat de conducerea PSD, de numire a unor președinți interimari de organizații locale la PSD Sector 1, europarlamentarul Cătălin Ivan a precizat în comunicat că, ”din momentul acestor schimbări a mai existat încă o conferință statutară la sector, validată de liderii conducerii centrale și de la București, iar atunci nu s-a pomenit nici un cuvânt despre vreo nemulțumire în acest sens”.

Potrivit fostului președinte al organizației, ”al doilea motiv invocat pentru dizolvarea totală a conducerii PSD Sector 1 a fost cu privire la rezultatele slabe ale organizației în cadrul alegerilor europarlamentare și prezidențiale”. 

Ivan a mai spus că dizolvarea conducerii PSD Sector 1 şi înlăturarea sa le şefia acesteia a reprezentat o "execuţie". "Nu a fost clar pentru nimeni de ce s-a luat decizia asta. Nu a vorbit nimeni cu mine nici în ziua Comitetului, nici înainte. Nu ştia niemni că sunt nemulţumiri legate de Sectorul 1. Vorbisem şi cu doamna Andronescu şi nimeni nu a spus absolut nimic. M-am trezut că se ridică doamna Andronescu şi propune dizolvarea conducerii PSD Sector 1. Deci, o execuţie. Dar a fost atât de amuzantă întreaga situaţie încât nici nu mă pot supăra pe ei. E aşa, de povestiti nepoţilor", susţine Ivan.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă