12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechCătălin Predoiu: Ponta și guvernul lui încep să pună focul în pădure

Cătălin Predoiu: Ponta și guvernul lui încep să pună focul în pădure

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a scris, luni, pe Internet, că economia începe să se bazeze pe consum din import, iar Victor Ponta și Guvernul încep “să pună focul în pădure”. El susține că adoptarea Codului Fiscal fără măsuri de reformă duce la deznodământul din 2008 – deficite bugetare imense și sărăcie. 

Citește și: Primul mesaj al lui Ponta după concediu. Ce motive de bucurie are

“Exporturile României în primul semestru au ajuns la 27 de miliarde de euro. Prilej pentru turistul din Miami și Caraibe să se laude cu o creștere de 5,9%. Ce uită să ne spună Ponta este că importurile au avut o creștere abruptă la 30,3 miliarde de euro. Deficitul balanței comerciale a crescut, așadar, cu 15% față de perioada similară a anului trecut”, a scris Predoiu pe pagina lui de Facebook.

El a adăugat că adoptarea Codului Fiscal fără măsurile de reformă şi dublate de cheltuieli neproductive duce la un deznodământ binecunoscut din 2008, şi anume deficite bugetare imense şi sărăcie.

“Se confirmă îngrijorările: creșterea economică începe să se bazeze pe consum din import. Cu alte cuvinte, Victor Ponta și guvernul lui tocmai încep să pună focul în pădure. În aceste condiții, adoptarea Codului fiscal fără măsuri de acompaniere (reforma companiilor de stat, reforma colectării și reforma administrației), însă dublată de cheltuieli neproductive, duce la un deznodământ binecunoscut, pe care l-am trăit recent, în 2008: deficite bugetare imense și sărăcie”, a precizat Predoiu.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea mesajul postat de Cătălin Predoiu pe Internet. 

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă